Na een heerlijke kip uit de oven, brengen we je deze week graag nog een kiprecept. Kip Tandoori is een gerecht wat je snel en makkelijke op tafel kunt zetten. Ook wordt dit gerecht nog vaak gemaakt uit de bekende potten of zakjes wereldgerechten. Toch is het niet moeilijk om in een handomdraai zelf een gezonde kip Tandoori op tafel te toveren. Uiteraard zonder pot, pakjes of zakjes die allerlei toevoegingen bevatten! Dit recept is gemaakt van verse, pure ingrediënten die je met een gerust hart op tafel kunt zetten!


Bereidingswijze voor de kip Tandoori

  • Snijd eerst de kipfilet in stukjes en snipper de rode uien
  • Meng het citroensap met de paprikapoeder en rode uien in een grote schaal. Leg vervolgens de kipfilet in het sap en laat het even 10 minuten staan
  • Roer alle ingrediënten van de marinade door elkaar en giet vervolgens de kip erover. Goed door elkaar scheppen, dek het geheel daarna af en laat het minimaal 1 uur staan. Je kunt dit gerecht op deze manier een dag van tevoren bereiden.
  • Verwarm vervolgens de gril. Leg de stukken daarna op het roost of een rek boven de bakplaat. Bestrijk met een beetje olie en grill 8 minuten aan elke kant. Check tot slot of de kip volledig gaar is.

Tip: Keep it simple & gezond, bijvoorbeeld met ovengroente.

Lees ook

Kip Tandoori zonder ongezonde toevoegingen

Heerlijke ovenschotel met zoete aardappel en kidneybonen

Kip Tandoori zonder ongezonde toevoegingen

Vegetarische ovenschotel met pompoen, feta en granaatappel