De zoete aardappel is niet meer weg te denken uit de receptenboeken van een gezonde eter. De aardappel wordt met de dag populairder. En terecht, hij is namelijk niet alleen heel erg lekker en gezond, maar ook nog eens goedkoop en op veel manieren te gebruiken. Je kunt hem koken, grillen en bakken. Of je maakt er gewoon een heerlijke ovenschotel van, zoals we vandaag voor jullie hebben uitgezocht. Deze zoete aardappel schotel is een ideaal gerecht voor een gezellig etentje en is super simpel om te maken. Serveer het samen met een heerlijke salade en je hoofdgerecht is klaar.


Bereiding zoete aardappel schotel

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de zoete aardappelen en snijd deze in hele dunne plakjes.
  3. Pak een kleine ovenschaal en verdeel de tomatenpuree over de bodem.
  4. Leg de schijfjes zoet aardappel hier bovenop.
  5. Schenk dan een scheutje olijfolie eroverheen
  6. Breng het op smaak met de Italiaanse kruiden en eventueel wat peper en zout.
  7. Zet de ovenschaal voor 30 tot 40 minuten in de oven.
  8. Haal het daarna uit de oven en verdeel de spinazie en mozzarella er overheen.
  9. Zet het dan nog 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten
  10. Top dit af met wat verse basilicum.

Tip: Wat extra’s in de schotel? Voeg er wat spinazie aan toe!

Eet smakelijk!


Lees ook:

Heerlijke hartige wafels van zoete aardappel!

Heerlijke zoete aardappel stamppot!

Pittige én knapperige zoete aardappelfriet