Love handles – we hebben ze allemaal, vrouwen én mannen. Daar is helemaal niets mis mee, we hebben ze dan ook een mooie naam gegeven. Maar als je nu toch het gebied rond je heupen meer vorm wilt geven hebben wij een paar simpele hacks om je te helpen.


Simpele hacks om dag te zeggen tegen love handles

  • Pak je love handles aan door een serie oefeningen uit te voeren op een yoga mat. Probeer bijvoorbeeld deze 5 oefeningen. Met crunches en mountain climbers pak je precies het juiste gebied aan.
  • Probeer minder te stressen! We weten dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, maar toch zijn er dingen die je kunt doen. Geef bijvoorbeeld op tijd je grenzen aan en accepteer dit van je zelf! Een voorbeeld hiervan is dat je af en toe even je werk op zij mag leggen en tijd voor je zelf mag nemen. Stress heeft namelijk naast het negatieve effect op ons welzijn ook impact op ons lichaam. Denk aan ongezonde eetgewoontes en weinig slaap.
  • Slaap is dus ook super belangrijk! Zorg ervoor dat je elke nacht tussen de zeven en acht uur slaap krijgt. Soms lijkt dit onmogelijk en daarom is het belangrijk dat je hier een prioriteit van maakt. Een inconsistent  slaapritme zorg ervoor dat je meer gaat eten dan goed voor je is en dat je minder zin hebt in je workouts.
  • Maak van sporten je hobby door met vrienden aan de slag te gaan. Ga samen bijvoorbeeld eens aan de slag met deze tabata workout! Neem een springtouw en daag een vriend/vriendin uit om samen te gaan touwtje springen.
  • Voeg meer cardio toe aan je dagelijks leven. Ga vaak wandelen en begin je workout in de sportschool altijd met rennen op een loopband. Als het zomer is, ga er dan regelmatig op uit om te zwemmen! Dit zorgt er allemaal voor dat je hartslag om hoog gaat en je meer calorieën verbrandt.
  • Zorg ervoor dat je meer eiwitten en vezelrijk voedsel binnenkrijgt. Bewaar zoete dingen voor speciale dagen. Doe dit ook met alcohol. Als je dan toch alcohol wilt drinken, zorg er dan voor dat het een van deze drankjes is (Welke alcoholische dranken kun je het beste drinken als je wilt afvallen?)