De winter komt er weer aan en dat betekent dat we vaker naar comfortfood grijpen dan naar gezond eten. Je zult al snel merken dat je buikvet toeneemt. Gelukkig zijn er oefeningen om je buik strak te houden tijdens de wintermaanden. Wij hebben vijf eenvoudige oefeningen voor een strakke buik voor je op een rijtje gezet.


Strakke buik oefening: Crunches

Deze buikspieroefening kent iedereen, maar gaat helaas nog vaak fout. Ga op je rug liggen met je knieën omhoog en je voeten plat op de grond. Beweeg je borst omhoog richting je knieën. Laat je buikspieren het werk doen en herhaal deze oefening 10 keer.

strakke buik
iStock

Strakke buik oefening: Twisting Crunch

Deze buikspieroefening is in principe hetzelfde als de crunches, alleen draai je hier je lichaam een beetje waardoor je je buikspieren nog meer aanspant. Ga in dezelfde houding als bij crunches liggen. Beweeg met je borstkast omhoog, en wijs dan met je rechterelleboog naar je linkerknie en dan met je linkerelleboog naar je rechterknie. Blijf dit afwisselen en herhaal ook deze oefening 10 keer.

strakke buik
iStock

Strakke buik oefening: Knee-in

De Knee-in is een goede buikspieroefening voor een strakke buik omdat het je buikspieren goed laat aanspannen. Ga op je rug liggen en beweeg je knieën langzaam naar je buik, zodat je bovenbenen recht omhoog staan. Herhaal het langzaam omhoog bewegen van je knieën 10 keer.

strakke buik
iStock

Strakke buik oefening: Split Squat

Ga met je handen in je zij staan en zet je linkerbeen achter en je rechterbeen voor. Zak nu voorzichtig met je rechterbeen door je knie en je linkerbeen achter ook naar beneden. Herhaal ook deze oefening 10 keer.

strakke buik
iStock

Strakke buik oefening: Mountain Climber

Ga op je voeten en handen staan. Spring met je linkervoet naar voren en je rechtervoet naar achteren. Doe dit vervolgens ook met je rechtervoet naar voren en je linkervoet naar achteren. Blijf dit afwisselen en herhaal dit 10 tot 15 keer. Probeer aan te spannen met je buikspieren.

strakke buik
iStock

Zie ook

5 effectieve oefeningen om in no time een strakke buik te krijgen!

Face mapping: de manier om je huidklachten te analyseren

5 effectieve oefeningen om in no time een strakke buik te krijgen!

Geen zin om te trainen? Wellicht helpen deze tips!

5 effectieve oefeningen om in no time een strakke buik te krijgen!

9 ei vervangers: mis nooit meer het ei in vegan recepten!