Veel vrouwen hebben er last van: love handles. Het klinkt heel lief, maar het is eigenlijk een benaming voor de vervelende vetrollen die boven je spijkerbroek uitsteken. Erg vervelend dus. Maar wat zijn love handles dan precies en hoe kom je hier het beste van af?


Wat zijn love handles?

Love handles zijn plekjes met overtollig vet wat net boven de spijkerbroek uitsteekt. Zowel vrouwen als mannen kunnen hier last van hebben. Het is overigens de eerste plek waar het lichaam vet opslaat. Het zit namelijk zo: op het moment dat je eet, worden de koolhydraten die in je eten zitten omgezet naar glucose (suiker). Deze suikers zijn geschikt als energiebron voor je lichaam. De suikers komen in je bloedbaan terecht en zorgen voor een hoge bloedsuikerspiegel. Hier reageert je lichaam direct op door extra insuline aan te maken. De insuline transporteert de suikers naar jouw organen en spieren, die op dat moment veel behoefte hebben aan brandstof.

Als je lichaam niet actief bezig is, wordt het overtollige suiker door de insuline omgezet naar lichaamsvet. Dit wordt vaak opgeslagen in de heupen, buik en bovenbenen. Dat zijn dus love handles.

Hoe raak ik love handles het beste kwijt?

Gezonde voeding

Wanneer je snel af wilt van die love handles, is het belangrijk om te beginnen met een gezonde voeding. Kies daarom ook voor een dieet dat 100% natuurlijk, onbewerkt en biologisch is. Denk hierbij aan veel eiwitten, gezonde groenten, vitamines en voldoende koolhydraten. Let er ook goed op dat je weinig producten koopt waar toegevoegde suikers in zitten. In veel supermarktproducten zit het namelijk nog steeds en dit is een grote oorzaak van de love handles.

Voldoende beweging

Het is ons allemaal wel duidelijk: van sporten verbrand je vet. Dit helpt dus ook goed bij het bestrijden van love handles. Naast dat je veel vet verbrand, is beweging ook nog eens heel erg gezond en ontspannend. Uit een aantal onderzoeken is ook gebleken dat je van sporten gelukkiger wordt en je lekkerder in je vel zit.

Een goede manier om van je love handles af te komen is via HIIT: High Intensity Interval Training. Je traint hier niet lang, maar verbrand wel 7 keer zoveel calorieën dan wanneer je een cardio-training (hardlopen) beoefent, omdat je bij HIIT de diepere spieren meer aanspreekt dan als je cardio doet.

Minder stress

Als er iets is wat ons triggert om meer te eten en minder te bewegen, dan is het stress. Dit is dé factor waar de meeste mensen van aankomen. Gelukkig zijn hier manieren op waardoor je je stress kunt verminderen. Denk bijvoorbeeld eens aan meditatie, yoga of meer slapen. Maar let wel op: sommige mensen vallen júist af door stress, ga hier dus niet mee de mist in.

Zie ook

Love handles: de beste manier om ze kwijt te raken

Recept: verse kaasfondue om te dippen!

Love handles: de beste manier om ze kwijt te raken

5x de leukste vegan hotspots in Groningen

Love handles: de beste manier om ze kwijt te raken

Waarom vaker 'nee' zeggen belangrijk is en hoe je dat dan doet