Veel mensen stellen nieuwe doelen voor zichzelf in het nieuwe jaar. Ze willen een goede nieuwe start maken na het afgelopen jaar. Misschien was het een fantastisch jaar voor jou, en wil je volgend jaar nog meer succes behalen. Misschien was het een minder jaar voor je, en wil je juist kleine dingen beter maken voor een goed jaar. Wij helpen je daar graag bij en hebben dan ook een paar mooie doelen voor je die vast van pas komen aankomend jaar!


Gezondheid

In 2017 was het al een trend: Een healthy lifestyle, maar in 2018 gaat dit gewoon door. Een gezonde levenstyle is voor vele mensen erg belangrijk en het is natuurlijk erg goed voor onze gezondheid. Misschien is het dit jaar dan eindelijk het jaar om te beginnen met sporten, en gezonder te eten. Stel wel een echt doel voor jezelf, bijvoorbeeld: Ik wil minimaal 1 keer in de week gaan sporten, en ik mag alleen in het weekend ‘Cheaten’. Probeer voor jezelf gezonde dingen in huis te halen, en laat alle lekkernijen in de winkel liggen. Haal na het weekend dan ook alle slechte dingen weer uit huis.

Financieel

Misschien wil je in 2018 wel op een super mooie vakantie gaan, misschien een eigen huisje, een nieuwe auto, een scooter, het kan allemaal. Maar dan moet je wel sparen. Maak een mooi doel voor jezelf. Maak een mooi lijstje met inkomsten en uitgaven, en ga na wat je overhoud dit jaar en hoe je dit misschien anders kunt aanpakken om nog meer te sparen. Leer budgetteren.

Carrière

Wat wil je bereiken dit jaar op carrière gebied? Promotie, onderneming starten? Keuzes genoeg, maar wat wil JIJ nou echt? Zet het voor jezelf eens op een rijtje, en maak het voor jezelf realistisch! Stel een mooi doel samen, en ga er voor dit jaar! You can do it!

Persoonlijk

In het nieuwe jaar beginnen vaak mensen met doelen voor zich zelf. De een wilt stoppen met roken, de ander wilt zijn persoonlijkheid verbeteren. Eigenlijk kun je bij dit onderwerp allerlei doelen stellen. Dit jaar echt over jezelf, wat wil jij anders en wat ga je er dan aan doen?

Maak je doelen wel realistisch! Een half doel heeft geen zin, want iedereen weet dat je er dan na een aantal weken vanaf wijkt. Schrijf al je doelen op en hang ze ergens op zodat je er elke dag weer aan herinnerd word!


Lees ook:

Met deze goede voornemens wordt jouw 2018 nog beter dan afgelopen jaar!

Gezonder leven? Zo houd jij je voornemens voortaan wel vol!

Mindful eten helpt je afvallen en gezonder leven!