Met de aankomende zomerhitte wordt slapen meestal een stukje lastiger. Been over je laken, zeesterpositie, op je deken slapen en je bent weer 30 minuten woelen verder. Hoe zorg je ervoor dat je met de warmte toch lekker koel, maar niet te koud, kunt (door)slapen?

Vervang flanel voor katoen of zijde

Katoen en zijde is veel lichter en lucht heerlijk door. Warme lucht stijgt en als dit door je dekbed wordt tegengehouden blijft het warm onder je lakens. Door katoen of zijde blijft het koel en kun jij heerlijk doorslapen.

Een andere tip is een kleiner kussen nemen. Je hoofd is het warmste deel van je lichaam en door een kleiner kussen is er meer luchtcirculatie rond je hoofd.

Bevroren fles water

Vul een fles water en leg hem in de vriezer. Vul hem niet compleet, maar tot een stuk onder de rand, bevroren water zet namelijk uit. Zet hem, als hij bevroren is, voor je ventilator. Zo boots je het airco effect na! Nu wordt er heerlijk koude lucht je kamer ingeblazen.

Koude douche

Neem voor het slapen gaan een koude douche en was je haren. Je hoofd koelt af waardoor je niet met een klam hoofd je bed in duikt.

Steek je voeten naar buiten

Hartstikke logisch dat wij dit allemaal doen. Via je voeten verlies je lichaamswarmte terwijl het voor de rest van je lichaam niet te koud wordt. Kijk dus niet verbaasd op als je wakker wordt als een mummie, driedubbel gewikkeld in je laken, dit is juist hartstikke slim!

Zorg voor zuurstof

Zorg dat je altijd wat zuurstof binnen laat komen, zeker in de zomer. Al heb je je raam maar op een klein kiertje! Zo zorg je voor voldoende ventilatie in je slaapkamer. Bedek het raam verder wel goed. De zon komt in de zomer snel op en wanneer deze naar binnen schijnt kun je hier vroeg van wakker worden.

Toch slecht geslapen? Zo kom jij de dag door!