Risotto is een makkelijk en toch heel feestelijk gerecht. Je kunt er eindeloos mee variëren: van zeevruchten tot paddenstoelen, wat is er eigenlijk niet lekker in een risotto. Daarom is het ook bij velen zo geliefd. Je kunt het gerecht namelijk geheel naar eigen smaak maken. Ben jij gek op risotto maar wil je eens wat anders proberen. Wij houden van risotto maar ook zeker van originele recepten die net even anders zijn dan je gewend bent. Daarom zetten wij voor jou 4 originele risotto recepten op een rijtje, ook nog eens allemaal vegetarisch. Check ze hier!
Quinoa risotto
Zin in risotto maar niet in de after dinner dip die bij dit zware en vullende gerecht komt kijken? Dan is dit de oplossing voor jou. Quinoa valt een stuk lichter op de maag en is gezonder dan gewone risottorijst. Toch doet dit recept niets af aan de smaak van gewone risotto dus mocht deze quinoa variant niet tussen deze originele risotto recepten ontbreken. In maar liefst 40 minuten staat deze lekkernij op tafel!
Tomatenrisotto met burrata
Risotto wordt vaak gecombineerd met zeevruchten of paddenstoelen. Met zeevruchten wordt het wat frisser, paddenstoelen maken het romig en vol van smaak. Maar deze variant met tomaten en burrata zie je niet zo vaak en hoort daarom wat ons betreft in dit rijtje originele risotto recepten thuis. En wie zegt er nou nee tegen burrata? Precies, wat ons betreft een combinatie to die for. En je hebt maar 5 ingrediënten nodig, wat wil je nog meer?
Bloemkoolrisotto
Ben jij helemaal fan van bloemkoolrijst in plaats van standaard zilvervlies? Misschien heb je gewone rijst voor je nasi en wokgerechten al vervangen, maar voor risotto kan het ook! Dit gerecht is ook nog eens geheel vegetarisch. Klinkt dit jou allemaal goed in de oren? Doe inkopen en flans deze bloemkoolrisotto in 35 minuten in elkaar!
Zelf arancini maken
Deze siciliaanse risotto balletjes doen het altijd goed als voorgerechtje, amuse of borrelhapje. Ideaal als je nog wat risotto leftovers hebt, die kun je dan mooi voor je arancini gebruiken. Of je maakt het lekker vers, maar dan ben je wel wat meer tijd kwijt. Serveer ze op een borrelplank met schijfjes citroen zoals op de foto en jouw borrelhap steelt de show! Tip: doe een beetje mayonaise of andere saus onder de risottoballetjes zodat ze niet zomaar de plank afrollen!