Risotto klinkt misschien wel als veel werk, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Deze tomatenrisotto heeft namelijk maar vijf ingrediënten. Daardoor is het voor iedereen makkelijk te bereiden en hoef je geen keukenprins(es) te zijn. 


Bereidingswijze tomatenrisotto

  1. Verwarm de oven vast op 180 graden.
  2. Pak een ovenschaal en leg hier de Honingtomaten aan de tros in. verdeel nu de gedroogde tijm er overheen en rooster deze nu 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Halverwege de oventijd van de tomaten doe je de risottorijst in een pan en roerbak je deze voor 1 minuut. Blus de rijst vervolgens af met een scheutje groentebouillon. Zet nu het vuur laag en laat de risotto de bouillon opnemen. Voeg hierna beetje bij beetje de groentebouillon toe wanner de rijst deze heeft opgenomen. Herhaal dit net zo lang tot de risottorijst mooi stevig is en de groentebouillon helemaal op is. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.
  4. Haal nu de geroosterde Honingtomaten uit de oven en voeg de helft hiervan toe aan de pan met risotto. Roer het vervolgens door elkaar en verdeel de risotto over de vier borden. Garneer de tomatenrisotto nu met de overige Honingtomaten en verdeel de burrata er overheen. Serveer de tomatenrisotto direct.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: tomatenrisotto met burrata

Recept: spaghetti met pestokip en Honingtomaten

Recept: tomatenrisotto met burrata

Recept: tomatenrisotto met burrata