Ben jij ook zo gek op risotto? Wij in ieder geval wel! Daarom hebben wij onze favoriete risotto recepten voor je verzameld. Het leuke van risotto is dat je het met van alles en nog wat kan combineren. Ga jij voor de tomaten risotto, of kies je toch liever voor een pompoen risotto? 


1. Pompoenrisotto met Parmezaanse kaas

Deze risotto is wel heel bijzonder. Naast pompoen en Parmezaanse kaas, bevat dit recept namelijk ook bitterkoekjes. Dit verwacht je niet zo snel te zien in een risotto recept, maar geloof ons, dit is echt heerlijk.

pompoenrisotto

Recept: pompoenrisotto met Parmezaanse kaas

2. Tomatenrisotto met burrata

Hoewel risotto klinkt als een hoop werk, is dit risotto recept zo klaar. Het heeft namelijk maar 5 ingrediënten. Toch is er aan smaak geen gebrek. De heerlijke Honingtomaten zorgen namelijk voor genoeg smaak.

tomaten risotto

Recept: tomatenrisotto met burrata

3. Vegetarische risotto met champignons en groene asperges

Zoals we al zeiden hoeft risotto maken dus niet lang te duren. En moeilijk is het ook niet. Deze vegetarische risotto is namelijk  super simpel te maken, ook als je geen keukenprins of -prinses bent. De champignons en groene asperges vormen samen een heerlijke combinatie.

vegetarische risotto

Recept: vegetarische risotto met champignons en groene asperges

4. Vetarme tomaten risotto met garnalen

Ben jij een liefhebber van alles wat uit de zee komt? Dan is deze risotto met garnalen perfect voor jou. Hartstikke gezond en natuurlijk heel erg lekker. Daarbij is deze risotto ook nog eens vetarm waardoor je er dus extra veel van op kan.

vetarme risotto

Recept: vetarme tomaten risotto met garnalen

5. Vegan risotto met courgette en basilicum saus

Tegenwoordig is ieder gerecht ook wel te vinden in een vegan variant, zo ook risotto. Deze risotto met courgette en basilicumsaus is 100% plantaardig en dus hartstikke gezond. Dit is het ideale comfort food voor deze regenachtige dagen.

vegan risotto

Recept: vegan risotto met courgette en basilicum saus 

6. Venkel risotto met ricotta en groene asperges

Deze heerlijke risotto met venkel, ricotta en groene asperges is een heerlijk fris gerecht. Wel vol van van smaak maar niet te zwaar!

venkel risotto
PHOTO: NZHERALD.COM.AU

Recept: venkel risotto met ricotta en groene asperges

Welke van deze risotto recepten is jouw favoriet?

Lees ook

5x de lekkerste risotto recepten

Recept: quinoa tabouleh

5x de lekkerste risotto recepten

5x de lekkerste risotto recepten