In het weekend met goed gezelschap borrelen is iets waar we allemaal dol op zijn. Maar naast goed gezelschap en bier of wijn, mag er wat ons betreft ook een lekker borrelhapje bij! Lekkere hartige kleine gerechtjes of hapjes om te delen geven de borrel net een extra feestelijke wending. Een stokbroodje met kruidenboter is natuurlijk niet verkeerd, maar soms wil je gewoon eens iets anders! Met deze originele en lekkere borrelhapjes zul je je zelf en je gasten een plezier doen!


1. Japanse dumplings (Gyoza)

Heerlijke dumplings gevuld met vegetarische ingrediënten en een lekker sausje. In Japan zijn ze er dol op, wij snappen wel waarom!

Recept: Japanse dumplings (Gyoza)

2. Siciliaanse risotto balletjes (Arancini)

Dit klassieke Siciliaanse recept wordt al eeuwen gegeten. De italianen gebruikten de risotto van de dag er voor om de volgende dag een verrukkelijk borrelhapje te maken. Deze zijn ook nog eens gevuld met romige mozzarella!

Recept: Siciliaanse risotto balletjes (Arancini)

arancini

3. Garnalen met knoflook en citroen (Gambas al ajillo)

Van Japan naar Italië en nu naar Spanje! Voor tapas liefhebbers is dit simpele recept met garnalen, knoflook en citroen een feestje om te eten. Vooral lekker met een stukje stokbrood!

Recept: Garnalen met knoflook en citroen 

garnalen met knoflook en citroen
via realfood.tesco.com

4. Lekkere en knapperige Indiase samosa’s

Dit hapje komt weer van iets verder weg van huis, namelijk India. Dit borrelhapje wordt naast India ook in Pakistan gegeten. Die Indiërs en Pakistanen weten wel wat lekker is!

Recept: Lekkere en knapperige Indiase samosa’s

samosa's

5. Zoete aardappel nacho schotel

Met Mexicaanse gerechten zit je wat ons betreft altijd goed! Deze nacho’s met een twist van zoete aardappel zijn ideaal om met een groep te delen en smaken verrukkelijk!

Recept: Heerlijke zoete aardappel nacho schotel

zoete aardappel (nacho)schotel
Photo by Ella Olsson