Overmogen is het alweer Konings, uhm… Woningsdag. Dit jaar is anders dan anders. Geen vrijmarkten, festivals of slenteren door de stad. Dit jaar blijven we met z’n alle binnen. Koningsdag is Woningsdag en ondanks dat we hier natuurlijk allemaal van balen kunnen we het toch gezellig maken. Haal thuis wat oude spellen uit de kast, zet wat lekkere drankjes op tafel en vier de dag met deze lekkere borrelhapjes voor Woningsdag.


1. Spinazie feta rolletjes (Borek)

Deze heerlijke snack met feta en spinazie klinkt Grieks, maar komt oorspronkelijk uit Turkije. Het wordt ook wel Borek genoemd. Ze zijn super makkelijk te maken en zijn ook nog eens hartstikke feestelijk. En ook lekker voor de vega’s onder ons.

borrelhapjes voor Woningsdag

Recept: spinazie feta rolletjes (Borek)

2. Vegetarische mini taco taartjes

Als er een land is met feestelijke gerechten dan is het wel Mexico. Vooral deze vegetarische mini taco taartjes zijn perfect voor een dag als Woningsdag. Dit hartige taartje met een grote variatie aan groenten is het perfecte hartige comfort food.

borrelhapjes voor Woningsdag
Santa Maria

Recept: vegetarische mini taco taartjes

3. Man’ouche: Libanees brood met za’atar

Deze mag zeker niet ontbreken in ons lijstje met borrelhapjes voor Woningsdag. Dit Libanese brood is puur genieten als je het ons vraagt. Met maar 5 ingrediënten is het brood met 20 minuten klaar. Perfect dus als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan maar toch wilt genieten van iets speciaals.

borrelhapjes voor Woningsdag
NADIA EN MERIJN SOUQ

Recept: Libanees brood met za’atar

4. Mexicaanse nacho’s uit de oven

Nog zo’n heerlijk gerecht uit Mexico. Nacho’s zijn voor iedere gelegenheid geschikt, dus ook voor Woningsdag. Er zal niemand zijn die nee zegt als je dit op tafel zet. Maak een paar lekkere dips zoals deze zelfgemaakte guacamole en het feestje kan beginnen.

borrelhapjes voor Woningsdag

Recept: Mexicaanse nacho’s uit de oven

5. Geroosterde groenten met Coco Greek Style Tzatziki

Alleen al bij het horen van deze vega snack beginnen wij al trek te krijgen. Deze gezonde snack is heerlijk op pita- of naanbrood. De snack is best machtig, dus mocht je nog wat overhouden heb je meteen iets voor het avondeten. Scheelt weer een avondje koken.

borrelhapjes voor Woningsdag
ABBOT KINNEY’S

Recept: geroosterde groenten met Coco Greek Style Tzatziki

Ondanks dat het dit jaar dus allemaal wat anders loopt kan je er toch nog wat gezelligs van maken met deze borrelhapjes voor Woningsdag. We hopen natuurlijk dat we volgend jaar weer met z’n alle de vrijmarkt op kunnen. Fijne Woningsdag!

Lees ook

5 lekkere borrelhapjes voor Woningsdag

Voor bij de borrel: Croissantjes gevuld met spinazie

5 lekkere borrelhapjes voor Woningsdag

Recept: zo maak je zelf verse truffelmayonaise

5 lekkere borrelhapjes voor Woningsdag

Recept: vegetarische borrelplank met bitterballen en gegrilde druiven