Hoe fijn zou het zijn als er een magisch trucje was waardoor je ineens iedere dag opstaat met een glimlach op je gezicht? Als die er was, zou je dit meteen doen toch? Nu is het zo dat er zulke trucjes bestaan. Je hoeft er niet eens voor te kunnen toveren. Hoe werkt dat dan? Het zit zo: je gezondheid en je humeur zijn sterk met elkaar verbonden. Wanneer je werkt aan de ene, verbeter je ook meteen de andere. Zo word in dit onderzoek gezegd dat mensen die gelukkig zijn ook een gezondere levensstijl hebben, wat er voor zorgt dat ze langer leven. Welke lifehacks voor je gezondheid zijn er die er ook automatisch maken dat je je  gelukkiger voelt? Lees snel verder voor 7 lifehacks om gezonder én gelukkiger te worden!

1. Sta vroeger op

Slecht nieuws voor de nachtbrakers onder ons. Wanneer je vaak lang in bed blijft liggen, loop je meer kans op ziektes en psychologische aandoeningen (depressies) dan wanneer je altijd vroeg op bent. Sommige mensen zijn gezegend met genen van een ochtendmens en sommige mensen zijn dit weer helemaal niet. Wanneer je zelf meer een avondmens bent en moeite hebt met opstaan, betekent dit niet dat er voor jou geen oplossing is. Er zijn dingen die je kan doen om van een nacht uil in een vroege vogel te veranderen. Gebruik bijvoorbeeld voor het slapen gaan geen elektrische apparaten meer.

Ook lezen: moeite met opstaan? Maak je ochtenden beter met deze 5 tips.

2. Mediteer

We vertelden al eerder waarom mediteren zo goed voor je is, maar ook in deze lijst met lifehacks hoort het thuis. Er zitten namelijk zo veel voordelen aan verbonden. Van een verbeterde nachtrust, tot minder stress, angst en een verlaagde bloeddruk. Je profiteert van al deze voordelen en nog meer wanneer je dagelijks mediteert! Het fijne is ook dat het je maar 10 minuutjes per dag kost.

3.Eet veel rauwe groente

Dat groente goed voor je is weten we al wel langer. Maar om maximaal van de voordelen van groente te genieten, moeten we ze wat vaker niet bakken. Door groente te koken/bakken/grillen, gaan een groot deel van de vitamines verloren. Nu blijkt ook uit dit onderzoek dat het eten van rauwe groente zorgt voor een betere mentale gezondheid dan gekookte groente.

4. Geniet van frisse lucht

Voor je gezondheid en dus ook voor je geluk, is het essentieel om veel tijd buiten door te brengen. Het geeft je de energie die je nodig hebt, je krijgt vitamine D binnen en je bent in beweging. Dus ga er wat vaker op uit en maak een mooie wandeling!

Ook lezen: 4 redenen waarom wandelen goed voor je is

5. Drink genoeg water

Dit heb je zeker vaak genoeg gehoord, maar drink veel water! Gemiddeld genomen heb je 1,5 water tot 2 liter per dag nodig. Wanneer je dit voldoende doet krijg je een stralendere huid, glanzend haar, meer energie en minder honger. Al deze dingen dragen bij aan een betere gezondheid.

6. Ga vaker offline

Van al deze lifehacks is een digitale detox is dé manier om je in een korte tijd een stuk beter te voelen. Wanneer je even afstand neemt van het internet zul je merken dat bijvoorbeeld je postuur zich verbeterd, je krijgt minder stress, je wordt zelfverzekerder, je krijgt meer creativiteit en je zit over het algemeen lekkerder in je vel. Waarom doen we dit niet allemaal? Helaas zijn veel van ons verslaafd aan social media, het kan best lastig zijn om hier vanaf te komen. Om die reden is het juist goed om een digitale detox te proberen.

Ook lezen: zo kom je af van een social media verslaving

7. Duik vaker tussen de lakens

Inderdaad, seks is super goed voor je! Naast dat je heel veel endorfines aanmaakt, je er beter door slaapt, minder stress krijgt en je pijn minder wordt, is het ook nog eens een goede workout. Met een sessie van 25 minuten verbrand je al snel meer dan 100 calorieen!