Als je vaak met eten bezig bent ken je vast het heerlijke gevoel wanneer je een nieuwe keukenhack hebt ontdekt. Ondanks dat we het idee hebben allemaal handige Harry’s in de keuken zijn, blijft het voorkomen dat we eigenlijk niet weten wat we aan het doen zijn. Bepaalde handelingen in de keuken blijven soms een onhandige situatie. Gelukkig zijn er genoeg trucjes die je erbij kunnen helpen. Ze maken het werk in de keuken een stuk makkelijker én leuker. Dan moet je die hacks natuurlijk wel kennen. Gelukkig hebben jullie ons daar voor. Lees snel verder voor 10 super handige life hacks voor in de keuken!


#1 Kook je eieren in water met azijn

Een ei pellen leidt vaak tot een eindeloze stapel kleine stukjes eierschaal. Je zult merkten dat je heir geen last meer van hebt wanneer je een beetje azijn aan het pannetje toevoegt.

#2 Gebruik een lepel om je kiwi te pellen

kiwi

Wil je op een snelle en makkelijke manier je kiwi pellen? Snijd de boven en onderkant weg en gebruik vervolgens een lepel om de schil er af te halen.

#3 voorkom dat je avocado bruin wordt

Pak de halve avocado strak in met plastic folie, knijp er wat citrus over uit of smeer de avocado in met wat olijfolie. Door de olie kan er minder zuurstof bij de avocado komen, wat er voor zorgt dat hij mooi vers blijft. Een andere frustratie voor ons zijn avocado’s die maar hard lijken te blijven. Heb je een avocado die nog niet rijp is? Lees dan deze tips om een onrijpe avocado eetrijp te maken.

#4 Moeite met knoflook pellen? Doe het niet!

knoflook

Knoflook pellen kan een vervelend werkje zijn. Maar gelukkig is hier een oplossing voor! Heb je een knoflookpers in huis?  Anders is het tijd om er een aan te schaffen. Je kan de knoflook er in zijn geheel in doen en als je hem indrukt komt alleen de knoflook er uit. De schil blijft achter in de pers.

#5 Houd je bananen langer in leven

Je bananen blijven langer goed wanneer je de steel van elke banaan inpakt met een beetje folie. Beter nog, kun je de bananen apart van elkaar bewaren of ze bijvoorbeeld ophangen. Zo voorkom je dat ze bruin worden of deuken krijgen.

#6 Niet langer in tranen door het snijden van een ui

Weet je op tijd dat je later ui moet snijden? Bewaar je ui dan even in de diepvries, zo voorkom je dat je later last van je ogen krijgt. Doe dit wel alleen als je van plan bent de ui niet rauw te eten! Een andere optie is het dragen van een duikbril, zo komen er ook geen spetters in je ogen. Nog iets anders proberen? Doe dan een stukje brood in je mond, laat een gedeelte ervan uit je mond hangen zodat het brood de sappen van de ui opvangt. Let wel op: doe dit niet als je huisgenoten thuis zijn, want zij zullen denken dat het niet goed met je gaat.

#7 Melk schuimen zonder melkopschuimer

melkschuim

Als je geen melkopschuimer in huis hebt maar wel graag een heerlijke cappuccino of latte drinkt, is er gelukkig een oplossing! Alles wat je nodig hebt is een klein potje met een deksel. Vul het potje voor de helft met melk en schudden maar! Lijkt de melk verdubbeld? Doe het dan nog even 30 seconden in de magnetron en je hebt heerlijke romige melk voor bij je koffie.

#8 Haal meer uit je citroenen

Wil je je citroen uitpersen maar lijkt er maar weinig sap uit te komen? Doe een citroen in het geheel 20-30 seconden in de magnetron, zo zorg je ervoor dat er meer sap vrijkomt. Doe ze niet de lang in de magnetron, want dan droog je het vruchtvlees uit.

#9 Gebruik een lege ketchup fles voor perfecte pancakes

In plaats van het recyclen van je lege ketchup fles kun je hem ook een ander doel geven. Een ketchup fles is namelijk perfect om mooie ronde pancakes of pannenkoeken te maken.

#10 Gebruik een rietje om aardbeien te ontkronen

aardbeien

Met een mesje de kroon van je aardbeien kan nog al slordig (en gevaarlijk) worden. Met een rietje heb je daar geen last van! Duw het rietje via de onderkant van de aardbei om het kroontje aan de bovenkant te verwijderen.