Er zijn altijd dingen die je toch doet, maar je intuïtie zegt dat het niet verstandig is om te doen. Soms heb je het wederom niet door en kom je er pas veel later achter dat je er toch bent ingetrapt. Neem dan even een pauze en wordt er bewust van, alleen dan kan je het stoppen.


8 dingen waar je vandaag nog mee moet stoppen

1. Iedereen om je heen willen pleasen

Zeg je tegen iedereen ja, maar wil je eigenlijk nee zeggen. Er zijn altijd mensen die vragen aan jou stellen, zou je dit of dat voor mij willen doen. Tuurlijk help je even een handje, dat is ook helemaal niet erg. Maar stop met pleasen, je kan niet iedereen te vriend houden. Kies voor jezelf en wees af en toe egoïstisch, dat mag best.

2. Bang zijn voor verandering

Veranderen, voor sommige mensen is dat best spannend en voor de ander helemaal niet. Toch is het goed of af en toe te veranderen van baan, sport, kleding of hobby’s. Heb je geen uitdaging meer in wat je op dit moment doet. Probeer dan iets uit waar je wel van kan groeien. Heb je twijfels of je wel een nieuwe stap moet zetten, wees vooral niet bang en ga ervoor.

3. In het verleden blijven hangen

Leef in het moment en kijk alleen maar vooruit. Oude herinneringen ophalen is fijn, maar blijf er niet in hangen. Het is geweest en je kan er niks meer aan veranderen. Je kan trots zijn op wat je hebt bereikt of je hebt hele wijze lessen uit het verleden kunnen halen.

4. Alle scenario’s bedenken in je hoofd die zouden kunnen gebeuren

Dit kost zoveel energie als je continu bezig bent met het bedenken wat er zou kunnen gebeuren als je in nieuwe situaties terecht komt. Dit heeft geen zin, omdat 9 van de 10 keer het toch anders loopt dan wat jij in je gedachten had.

5. Stop met negatief praten over jezelf

Een negatief zelfbeeld is echt niet nodig en het helpt niet. Deze zinnetjes komen je vast bekent voor, ik kan het niet, ik ben niet mooi genoeg of ik ben niet goed genoeg. Dit is negatief zelfspraak en om dit te veranderen kan je alle positieve punten en of goede eigenschappen opschrijven die jij hebt als persoon. Iedereen is uniek en heeft zijn of haar eigen talenten.

6. Uitstelgedrag: stop daar onmiddellijk mee

Kampioen in uitstellen? Er niet aan denken of het voor je uitschuiven is makkelijk, alleen niet echt heel handig. Op een later tijdsstip kom je erachter dat je heel veel moet doen. De deadline komt steeds dichterbij en als er nog zoveel op je to do lijst staat dan veroorzaakt dat alleen maar stress. Doe de taken meteen, dan kan je het afstrepen en daarentegen geeft het je een veel beter gevoel.

7. Stop met jezelf vergelijken met andere

Door steeds te kijken naar wat andere doen in zijn of haar leven, maakt je alleen maar ongelukkig. Kijk naar wat jij wilt bereiken en schrijf doelen op. Het is jouw eigen leven en jij bepaalt hoe je dat graag in wilt vullen.

8. Stop met zoeken naar een oorzaak

Alles gebeurt met een reden! Als je constant bezig bent met het zoeken naar waarom iets jou overkomt, positief of negatief is verspilde energie. Soms moet je het helemaal niet afvragen en vertrouwen houden dat het goed komt en extra genieten als het wel meezit.

Lees ook

8 dingen waar je vandaag nog mee moet stoppen

#5: Hoe kun je jouw zelfvertrouwen een boost geven?

8 dingen waar je vandaag nog mee moet stoppen

Mensen die positief denken bereiken sneller hun doelen en zijn gelukkiger!