Het is natuurlijk erg belangrijk om gezond te eten, maar op z’n tijd een keer zondigen, dat is helemaal niet zo erg! Wij geven je 5 redenen waarom je best (wel eens) naar iets ongezonds mag grijpen tijdens je dieet.


Waarom zondigen?

Je mag best af en toe iets ongezond tussen door nemen. Vaak leggen mensen zichzelf een te streng dieet op. Dat gaat meestal maar een tijdje goed en daarna gooi je ineens alles overboord. Voor je het weet heb je de hele snoep voorraad al weer op.. Het is slimmer om jezelf af en toe iets te gunnen waardoor het niet meer zo’n strijd hoeft te zijn. Dan houd je zo’n gezond eet patroon veel makkelijker, en langer vol!

1. Beter balans

Door af en toe tussen je dieet door te zondigen (ongezond eten of drinken) kun je veel makkelijker een balans vinden tussen ongezond en gezond eten. Als je eenmaal dat ideale gewicht hebt bereikt, kost het je minder moeite om op gewicht te blijven!

2. Houd langer vol

Een te streng dieet, door altijd maar gezond te eten, kan ervoor zorgen dat je op een gegeven moment doorslaat. Als je jezelf af en toe iets lekker gunt, voorkom je de vreetbuien die voorkomen bij een te streng dieet.

3. Niet schuldig voelen

Vaak voel je je schuldig als je iets slechts, ongezondst eet terwijl je aan het diëten bent. Maar waarom? Zolang het met mate is hoef je je nergens schuldig over te voelen. Je mag jezelf best wel eens verwennen!

4. Wennen aan ongezond

Door af en toe eens iets ongezondst te eten kan je lichaam hier aan wennen. Als je bijvoorbeeld nooit meer suikers eet, kan je lichaam extra extreem reageren als je wel een keer suikers binnenkrijgt. En dat willen we natuurlijk voorkomen.

5. Gelukkiger

Ja, eerlijk is eerlijk, van lekker eten worden we nu eenmaal gewoon gelukkiger. Een heerlijke reep chocolade, of een lekker wijntje bij het eten kunnen er al snel voor zorgen dat je je snel blij voelt. Geniet dan ook echt optimaal van je zondig moment!

Lees ook

5 redenen waarom af en toe zondigen heel gezond is!

12 gezonde snacks met minder dan 80 calorieën!

5 redenen waarom af en toe zondigen heel gezond is!

5 redenen waarom af en toe zondigen heel gezond is!