Heb je je verslapen? Dan is het eerste wat er inschiet vaak je ontbijt. Paar meetings later krijg je toch wel trek, maar je had geen tijd om je lunch te maken.. Dan maar iets in de kantine halen, wat hoogst waarschijnlijk niet heel gezond is. Zonde! Met deze tips eet je gezond, ook als je druk bent.

Druk, druk, druk..

Ben jij altijd druk? Grote kans dat gezond eten een van de eerste dingen is die erbij inschiet. Maar geen zorgen; met de volgende tips en voorbereiding blijf jij on track.

1. Zorg voor een planning

Het klinkt misschien gek om in te plannen wanneer je wat eet, maar het is zeer effectief! Wanneer je een drukke dag op de planning hebt staan, schiet je eten er vaak tussendoor. Het is dan verleidelijker om even snel een tussendoortje te eten. Zorg er daarom voor dat je gezonde tussendoortjes in je tas hebt zitten, en dat je niet naar de eerste de beste snack automaat loopt voor een chocoladereep. Goede opties voor gezonde snacks zijn bijvoorbeeld fruit, noten of een proteïne reep.

2. Zorg ervoor dat je ontbijt

Wanneer je een drukke planning hebt is het makkelijk om de deur uit te gaan zonder te ontbijten, maar doe dit niet! Ze zeggen niet voor niks dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Het geeft namelijk genoeg energie om de dag te starten. Nog een tip: maak je ontbijt de avond van te voren. Zo bespaar je tijd in de ochtend en maak je het voor jezelf moeilijker om je ontbijt te missen.

3. Houd het simpel

Overal op social media wordt je vol gespamd met de meest lekker ontbijtjes. Maar in werkelijkheid hoeft het echt niet zo uitgebreid te zijn. Gezond eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een kom Griekse yoghurt met granola en blauwe bessen is ook net zo gezond, en zo lekker, en staat binnen 1 minuut voor je neus.

4. Laat je boodschappen bezorgen

Ga jij weleens met honger naar de supermarkt? Grote kans dat je van alles in je winkelwagen gooit waar je later spijt van krijgt. Laat daarom je boodschappen bezorgen! Niet alleen bespaart dit een hoop geld, het is ook nog een stuk gezonder. Wanneer je weet wat je nodig hebt kun je alleen dit bestellen. Als je alleen maar gezonde dingen in huis hebt, maak je het voor jezelf ook nog eens moeilijker om naar iets zoets te grijpen. Zeg maar doei tegen de KitKat’s bij de kassa.

Lees ook: Energieboost nodig? 10 snelle manieren om meer energie te krijgen!