Of het ontbijt nu daadwerkelijk de meest belangrijke maaltijd van de dag is, blijft een discussiepunt. Maar wij zijn er zeker van dat een gevarieerd en gebalanceerd ontbijt belangrijk is om van je dag een goede te maken. Wat ons betreft is een gezond ontbijt dan ook niet compleet zonder een lekkere portie fruit. Dit zit vol vezels en belangrijke voedingsstoffen, precies die dingen die je nodig hebt. Maar welke fruitsoorten zijn hier dan het meest voor geschikt? Wij zochten het voor jullie uit. Met deze 8 soorten fruit kun je het beste je dag beginnen!


1. Appel

appel

An apple a day keeps the doctor away, zoals ze dat vaak zeggen. En niet voor niets, want dit kan zomaar eens waar zijn. Appels zitten vol met vitamine C, vezels en antioxidanten. Ze geven een enorme boost aan je immuunsysteem en ze zijn ook nog eens perfect voor iedereen die vaak haast heeft in de ochtend. Ze zijn handig voor onderweg en ze zorgen ervoor dat je lang vol zit. Daarnaast combineren ze heerlijk met havermout, zoals in dit recept voor apple-pie overnight oats.

2. Citrusvruchten

citrus vruchten

Sinaasappels, citroenen, limoenen en grapefruit zijn allemaal een goede bron aan vitamine C, vezels en kalium. Ook werken ze ontstekingsremmend en zijn ze als een soort detox voor je lichaam. Een goed begin van je dag is dan ook het drinken van water met citroen!

5. Granaatappel

granaatappel

Voor een fruitsoort dat mensen vaak vergeten, zit een granaatappel vol met voordelen. Deze prachtige vrucht bevat veel antioxidanten en daarnaast ook anthocyanen. Daarvan is bekend dat ze je helpen bij het voorkomen van kanker. Daarnaast zitten ze ook nog eens vol met vitamines en vezels. Maar boven alles zijn ze ook gewoon super lekker om toe te voegen aan het ontbijt!

4. Frambozen

frambozen

Deze kleine maar smaakvolle vruchten zijn heerlijk om toe te voegen aan je ontbijt. Denk er aan om ze door je smoothie, yoghurt, havermout of als topping op je pindakaas te doen. Ook zijn ze een van de meest gezonde fruitsoorten en barsten ze van de gezonde voedingsstoffen.

5. Blauwe bessen

blauwe bessen

Van alle fruitsoorten bevatten blauwe bessen misschien wel de meeste vezels. Daarnaast zitten ze ook vol met vitamine C en andere gezonde voedingsstoffen. De perfecte toevoeging aan je ontbijt dus!