Doe jij al mee met de citroenwater hype? Of sta je nog te twijfelen of het wel wat voor jou is? Misschien kan dit artikel je er dan wel van overtuigen dat citroenwater drinken supergoed is voor je lichaam! Hier lees je waarom het precies goed voor je is.


De voordelen van vitamine C

Citroenen bevatten ontzettend veel vitamine C. Het sap van een gemiddelde citroen bevat al snel 18,6 milligram vitamine C. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid ligt tussen de 65 en 80 milligram voor een volwassen persoon. Door citroenwater te drinken ben je dus al goed op weg naar het halen van die hoeveelheid!

Vitamine C is overigens ook gewoon ontzettend goed voor je lijf, en wel hierom. Vitamine C is een antioxidant – goed voor de reiniging van je cellen én de celvernieuwing. Dat is geweldig voor je algemene gezondheid, maar ook supergoed voor je huid. Concreet helpt vitamine C je in de strijd tegen huidveroudering, rimpels, droogheid en roodheid.

Daarnaast zou vitamine C ook kunnen helpen bij het verkleinen van de kans op hart- en vaatziektes.

Andere gezondheidsvoordelen van citroenwater

  • Het bevordert je spijsvertering. Het is zelfs een natuurlijk laxatief!
  • In de Ayurveda wordt gezegd dat citroenwater je agni bevordert. Je agni, of je ‘levensvuur’, wordt niet enkel gelinkt aan je spijsvertering, maar zou ook je gemoedstoestand positief beïnvloeden.
  • Door citroenwater te drinken reinig je je nieren en verminder je de kans op nierstenen.
  • Het houdt je mond fris – en ook je adem!
  • Het is een uitstekend drankje om je kater mee te verhelpen. Daarbij komt ook dat vitamine C je helpt je lever gezond te houden!
  • Citroenwater drinken zou je kunnen helpen afvallen.
  • Door het drankje te drinken kun je je weerstand verhogen, en zou het wel eens kunnen dat je vervelende verkoudheid sneller verdwijnt.
  • Omdat het geen ‘gewoon water’ is, ga je er al snel meer van drinken. En zo krijg je gemakkelijker genoeg water binnen!

Oppassen geblazen

Hoewel citroenwater erg veel voordelen biedt, zijn er toch enkele risico’s verbonden aan het overmatig consumeren ervan. Citroenwater is erg zuur, wat bijvoorbeeld al niet goed is voor je tanden. Ook mensen met maagklachten passen best op: heel veel citroenwater drinken is geen goed idee wanneer je met een zwakke maag zit.

Lees ook

Citroenwater en zijn vele gezondheidsvoordelen

Dit zijn de 3 voordelen van het drinken van citroenwater

Citroenwater en zijn vele gezondheidsvoordelen

Het drinken van citroenwater gaat de huidveroudering tegen

Citroenwater en zijn vele gezondheidsvoordelen

Citroenwater in de ochtend, waar is het goed voor?