Sommige mensen moeten er niet aan denken om ’s ochtends een glaasje citroenwater achterover te gooien, maar het is al een tijdje bekend dat dit super gezond is. Het heeft namelijk meerde voordelen voor onze gezondheid, en is daarnaast nog niet zo vies ook. Na het lezen van deze voordelen weten we zeker dat jij elke ochtend met plezier een glaasje drinkt! Dit zijn de 3 voordelen van het drinken van citroenwater.


Hoe maak je citroenwater?

Het maken van citroenwater is alles behalve moeilijk. Door in een grote kan (of glas) met water wat citroenschijfjes toe te voegen ben jij al klaar voor vandaag. Daarnaast is het ook hartstikke handig om mee te nemen naar werk of school. Verse munt past hier overigens ook perfect bij. Voor de mensen die een saai glaasje water maar niks vinden of een alternatief zoeken op frisdrank, is een glas citroenwater de perfecte oplossing. Het helpt bij afvallen en heeft meer voordelen dan nadelen.

Dit zijn de 3 voordelen van het drinken van citroenwater:

1. Het beschermt de huid tegen onzuiverheden

Het drinken van 1 glas citroenwater per dag kan al helpen om onzuiverheden tegen te gaan. Denk hierbij aan puistjes, beginnende acne en mee-eters. Citroenwater zit namelijk boordevol met vitamine C – een ontstekingsremmend vitamine – en helpt de stofwisseling op gang. Daarnaast helpt het ook bij de opbouw van collageen. Dit zit in onze botten, huid en spieren. Het stofje geeft ons meer elasticiteit en kracht, én het weert dode huidcellen af. Misschien wist je dit al, maar een huid met veel collageen, is super sterk en glad. ‘A glass of lemon water a day, keeps the pimples away!’

2. Het verbetert de spijsvertering

Dat citroenwater gezond is weten we nu onderhand wel, maar het heeft nog veel meer voordelen dan dat. Één glas lauwwarm water met een citroen – ongeveer 1 citroen per liter – zorgt al voor een betere spijsvertering. Citroenzuur versterkt namelijk het maagzuur, waardoor je eten sneller wordt verteerd. Daarnaast helpt het ook tegen een opgeblazen gevoel, obstipatie en versterkt het drinken van citroenwater je immuunsysteem. Heb je last van maagzuur? Dan is het misschien niet zo slim om elke dag een glas citroenwater te drinken. Dit stimuleert het juist alleen maar. Houd het daarom op maar 3 glazen citroenwater per week.

3. Frisse adem

Naast dat citroenwater goed is voor je huid en gezondheid, heeft het nog een voordeel: het zorgt voor een frisse adem. Citroen staat bekend om de frisse geur en de ontstekingsremmende werking, en het helpt dus ook bij je geur van je adem. Je mond is namelijk een bron van bacteriën wat ervoor kan zorgen dat er vreemde geuren uit je mond kunnen komen. Het is een feit dat niemand dat fijn vindt, dus het kan zeker geen kwaad om een glas citroenwater achterover te gooien wanneer je het idee hebt dat je een beetje uit je mond ruikt. Citroenen vernietigen namelijk (bijna) al je bacteriën, wat perfect werkt tegen een stinkadem.

Tip: citroenwater is ongelooflijk zuur, niet zo gek dus dat vele mensen hier niet aan willen beginnen. In het begin zal de smaak dus een beetje wennen zijn. Daarnaast is het handig om te weten dat citroenwater een Ph-waarde heeft van 2/3 waardoor het je glazuur wegspoelt, en het daarom ontzettend slecht is voor je tanden. Gooi je glas citroenwater daarom of gelijk achterover, of gebruik een rietje.

Zie ook

Dit zijn de 3 voordelen van het drinken van citroenwater

Het drinken van citroenwater gaat de huidveroudering tegen

Dit zijn de 3 voordelen van het drinken van citroenwater

Dit moet je eten voor een stralende huid

Dit zijn de 3 voordelen van het drinken van citroenwater

Kombucha: dit zijn de gezondheidsvoordelen van het gefermenteerde drankje