Thee is naast water het meest gedronken drankje ter wereld. Een van de bekendste thee soorten is groene thee. Het is een gezond thee en erg lekker. Het heeft een gezonde werking maar waarom? Groene thee wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis. De thee bevat veel antioxidanten en anderen voedingstoffen die de groene thee gezond maken!


Groene thee

Groene thee is een van de minst bewerkte thee soorten. Hierdoor bevat de thee de meeste antioxidanten en natuurlijke polyfenolen (chemische verbindingen wat fruit en groente zo gezond maakt). Dit worden ook wel Catechinen genoemd. De natuurlijke variant zijn ontstekingsremmend, werken virussen tegen en ze doden bacteriëren. Groene thee bevat ongeveer 10 keer zoveel catechines als fruit en groente, dus super gezond!

Hersenen

Groene thee houd je niet alleen wakker, maar het kan je ook slimmer maken. Dit komt door de cafeïne die de thee bevat. Er zit niet zoveel in als in koffie maar genoeg om je alerter te maken zonder zenuwachtig effect dat te veel cafieïne kan veroorzaken. Onderzoek laat zien dat cafeïne de hersenfunctie op verschillende manieren kan verbeteren. Het kan je stemming, alertheid, reactietijd en je geheugen verbeteren.

Afvallen

Groene thee kan helpen bij het afvallen. Verwacht geen wonderen, maar het kan helpen als een kleine ondersteuning. Aangezien groene thee zo lekker en gezond is, vormt het een prima manier om wat extra vet te verbranden. De goede werkzame stoffen van groene thee hebben meer effect als je het regelmatig drinkt. Afvallen is een proces, niet iets wat je in een middag doet. Dus als je groene thee als hulpmiddel gebruikt bij het afvallen, drink dan regelmatig de thee over een langere periode.

Groene thee gezond

Groene thee is een van de gezondste drankjes die we kunnen drinken. Maar waarom? Wij hebben het voor jou even in een rijtje gezet!

  1. Groene thee heeft een anti-bacteriële, ontgiftende, antivirale, schimmelwerende, kankerremmende en UV-beschermende werking
  2. Het beschermt in het algemeen tegen diverse aandoeningen en kwaaltjes
  3. Vermindert misselijkheid, pijn en stress
  4. Groene thee helpt ook bij het versnellen van de stofwisseling
  5. Het verkleint de negatieve effecten van ons LDL cholesterol en vergroot de effecten van goed cholesterol
  6. Het stofje ECGC oxideert vet, zodat het lichaam vet makkelijker kan gebruiken als energie rbon Dit werkt ondersteunend bij het afvallen
  7. Groene thee bevat L-theanine wat de nachtrust verbetert waardoor je overdag minder moe bent

Kortom, genoeg redenen om wat vaker een kop groene thee te namen!


Lees ook:

Waar is kruidenthee nou eigenlijk echt goed voor?

De beste tips tegen een vervelende kriebelhoest

Kickstart je stofwisseling met deze 6 tips