Water met fruit erin is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit omdat het er niet alleen vrolijk uitziet, maar ook erg gezond en lekker is. Denk aan de grote watertaps gevuld met citroen, munt en frambozen. Onmisbaar bij een zomerse barbecue en bijna net zo leuk als een bloemetje op de tafel. En het belangrijkste: het gaat de huidveroudering tegen.

Citroen water

Veel mensen drinken het elke ochtend, voordat ze aan hun dagelijkse routine beginnen. Anderen hebben standaard een fles citroenwater in hun tas of op hun bureau staan. Of je het nu in de ochtend of gedurende de dag drinkt, de voordelen voor citroen water zijn groot. Een van de delen van het lichaam, waar citroenwater een enorm effect op heeft, is de huid. Omdat een citroen gevuld is met enorm veel vitaminen C, gaat het bijvoorbeeld de huidveroudering tegen en helpt hij bij acne. Drie experts gaven hun visie op de effecten van citroenwater.

 1. Het helpt bij de aanmaak van collageen

  Collageen is een lijmvormend eiwit, welke een belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam van mensen en dieren. Het bevindt zich in de spieren, botten en de huid en zorgt voor kracht, elasticiteit van de huid en zorgt voor de verwijderen van dode huidcellen. Een huid welke rijkelijk gevuld is met collageen ziet en voelt gezonder en levendiger. Volgens Bianca Cheah, health en wellness expert, heeft citroenwater een detoxerende werking. Daarnaast zorgt het hoge level aan vitamine C ervoor dat de collageen productie van de huid gestimuleerd wordt.

 2. Gaat acne tegen en zorgt voor een levendige gloed

  Vitamine C gaat acne en andere vervelende huidproblemen tegen. ‘Vitamine C elimineert bacteriën en gaat acne tegen’ – Marie Parodi, van Spa JW Marriott in Chicago. Ook helpt het bij het ontgiften van de organen en draagt het zo bij aan een gezonde, levendige gloed op een gezonde huid.

 3. Het biedt ondersteuning aan je bijnieren

  Je bijnieren produceren de nodigen hormonen als cortisol, welke helpt bij het reguleren van functies als het metabolisme, bloeddruk en het respons van je lichaam op stress. Daarentegen kan een mindere werking van de bijnieren vermoeidheid, verkleuring van de huid, een zwak immuunsysteem en zelf lichamelijke klachten veroorzaken. Het kan ook de olieproductie in de huid beïnvloeden en acne veroorzaken. Citroenwater houdt de bijnieren gezond, door de hoge mate van vitamine C. Volgens Dr. Passler, founder van Pure Change, is citroen water immuun-boosting door de hoge mate van vitamine C. Ook helpt het hydraterende effect van water positief bij de status van het immuunsysteem.

 4. Het helpt de huidcellen te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

  Volgens vele studies is een van de belangrijkste feiten over vitamine C, dat het een antioxiderende functie heeft. Dit betekent dat het cellen beschermt tegen schade door vrije radicalen. Vrije radicalen worden veroorzaakt door gefrituurd voedsel, milieuvervuiling, alcohol, tabaksrook en nog veel meer; het richt grote schade aan op de huid. Hierdoor wordt ouderdom versnelt, evenals tal van andere gezondheidsproblemen, zoals kanker, de ziekte van Parkinson etc. Vrije radicalen worden helaas overal gevonden, van het voedsel dat we eten tot de lucht die we inademen. Het is dus belangrijk dat we voorzorgsmaatregelen treffen om onze huid en ons lichaam ervan te beschermen – en dat is waar citroenwater komt kijken!

Bron: POPSUGAR – Brittany Natale