Gekke ochtendrituelen. Iets was veel mensen niet hebben en maar raar vinden. Toch zijn er een hoop bekende CEO’s (bestuursvoorzitter) die hele rare ochtend rituelen hebben. De een neemt ’s ochtends een ijsbad en de ander heeft elke dag dezelfde outfit aan. Heb jij ook een ochtendritueel? En is deze ook zo gek of is het wel oké?

De ochtendrituelen van succesvolle CEO’s


Mark Zuckerberg (Facebook)

Markt Zuckerberg, de CEO van Facebook houdt ervan om elke dag in dezelfde outfit rond te lopen. Hij verteld dat hij er ’s ochtends tijd mee bespaard. Het gaat van gek tot gekker, want hij heeft in zijn kast allemaal dezelfde outfits hangen. Zowel z’n ‘overdag’ kleding als zijn nette pakken zijn het zelfde.

Tim Kendall (Pinterest)

Tim kendall, CEO van Pinterest begint altijd zijn dag in een ijsbad. Hij staat ’s morgens vroeg op en vult zijn bad met ijs. Zijn bad mag niet warmer worden dan 12 graden. Hij blijft er zo’n 5 minuten in zitten en dan is hij klaar voor zijn dag.

Eric Casaburi (Retro Fitness)

Deze gewoonte is heel erg ongebruikelijk en ook wel erg pijnlijk lijkt ons. Eric Casaburi, CEO van het sportbedrijf Retro Finess gelooft erin dat je pas 100 procent kunt focussen als je op vervelende plekken kalm en mindful kan zijn. Hij kiest er elke ochtend voor om op een spijkerbed te gaan liggen. Hierdoor kan hij beter presteren onder stress.

Gene Caballero (Greenpal)

De baas, Gene Caballero, van Greenpal springt ’s ochtends uit bed om achter zijn piano te gaan zitten. Hij vind het nog steeds elke dag leuk om te doen en kijkt er elke ochtend weer naar uit! Of zijn buren er ook zo blij mee zijn weten we niet, maar Caballero is ervan overtuigd dat het hem productiever maakt en dat het een vliegende start van zijn dag meebrengt.


Lees ook:

5 gezonde koffies die je een flinke boost geven in de ochtend!

Dus, alle succesvolle mensen hebben een ochtendroutine? – Column

Geen ochtendritueel? Vind hier 5 rituelen om je dag stress-vrij te beginnen.