Wij van Freshhh zijn fan van vegetarische en veganistische recepten en alles wat te maken heeft met diervriendelijkheid! Soms is het best lastig om je aan deze voorkeuren te houden en dat snappen wij heel goed! Bijna alles wordt eventjes anders. Zie jij het ook wel zitten om soms wat vaker diervriendelijke keuzes te maken maar vind je het erg lastig? Geen zorgen! Wij zijn er om jou te helpen. We hebben een aantal tips gevonden die jou met deze keuzes kunnen helpen. Het zal niet heel makkelijk worden, dat weten we, maar alle kleine beetjes kunnen helpen!


Vaker diervriendelijke keuzes

Iets waar veel mensen zich niet bewust van zijn is dat veel kleding ook te maken heeft met dierenleed. Wat soms lijkt om een warme, lekker trui kan in werkelijkheid veel dierenleed met zich meedragen. Een paar leren schoenen, of een handtas met het label ‘echt leer’ geeft je misschien de indruk dat het kwaliteitsproduct is, maar eigenlijk is de huid van een dood dier gebruikt voor deze producten. Tegenwoordig is de keuze in schoenen, kleding en tassen zo groot dat je als consument veel makkelijker diervriendelijke keuzes kan maken. Heb je niet zo veel te besteden? Geen probleem! H&M en andere (goedkope) winkelketens hangen vol met vegan kleding. Wel iets meer te besteden? Dan zijn er genoeg kleine merkjes die duurzame handtassen verkopen. Diervriendelijk, duurzaam en stijlvol! Het kan zeker!

Vegan make-up

We hebben je er al eens over verteld, maar toch willen we het je nog een keer goed op het hart drukken! Make-up zit vol met dierenleed. Je hebt 3 verschillende soorten ‘vegan’ make-up, dus je moet wel even opletten met wat je koopt. Even kort samengevat. Dierproef vrije cosmetica is vrij van dierenproeven (cruelty-free), en vegetarische cosmetica bevat geen ingrediënten uit dode dieren. Veganistische cosmetica is helemaal vrij van dierenproeverij en ingrediënten van dieren. Ook make-up kwasten kun je in een vegan vorm verkrijgen! Bijvoorbeeld bij de Hema! 

Bewust worden

Misschien wil je wel wat meer diervriendelijke keuzes maken maar weet je er nog niet zo veel van af. Dan is het verstandig om je goed in te lezen. Er zijn namelijk super veel producten die dierlijke resten/stoffen bevatten. Deze dingen zijn bijvoorbeeld niet vegan, maar niet veel mensen weten dat! Zorg er dus voor dat je genoeg informatie opzoekt, en jezelf de kennis geeft die je wilt hebben! Op die manier kun je goed beginnen aan je diervriendelijke keuzes!


Lees ook:

7 Vegan apps die super handig zijn!

Go with the Glow: deze power vrouwen leren je alles over veganisme!

Waarom de vegan man aantrekkelijker is!