Vertel je aan iemand dat je veganist bent? Dan word je steeds iets minder scheef aangekeken. Het veganisme is in opkomst. Niet alleen vanwege het dierenleed, ook omdat steeds meer mensen zich bewust worden van de milieu problemen. Het veganisme gaat echter verder dan alleen het niet eten van vlees, melkproducten of andere producten afkomstig van dieren. Het is ook een lifestyle, die steeds populairder wordt.  Naast eten wordt er dus ook gekeken naar de kleding die wordt gedragen en de make-up die wordt gebruiken. De beauty afdeling van HEMA besloot hier ook mee aan de slag te gaan.

Veganproof

Waar de meesten niet zo heel nauw kijken naar de samenstelling van hun kwasten, besloot HEMA speciaal voor hun veganistische klanten een speciale lijn uit te brengen die 100 procent veganproof is. Er zijn vanaf nu maar liefst 22 verschillende make-up kwasten verkrijgbaar in het assortiment.

Nou ben ik zelf geen echte beauty-kenner, maar een goede kwast kan wel een hele hoop doen voor je look. Van een Kabuki kwast (een kleine dikke make-up kwast met veel op elkaar staande zachte haren) tot een speciale contouring kwast om licht/donker accenten aan te brengen. Maar ook gewoon handige oogschaduwkwastjes in verschillende maten, kun je als vegan dus ook gewoon bij de Hema halen.

Elle

Voordelen synthetische kwasten

De make-upkwasten zijn op basis van synthetisch materiaal zonder gebruik van dierenhaar. Behalve diervriendelijk, is dit materiaal ook bevorderlijk voor het resultaat.

  • Vloeibare make-up zoals foundation en concealer hecht beter met een synthetische make-up kwast. Natuurlijk dierenhaar absorbeert een vloeibare emulsie, zoals mensenhaar ook zou doen, waardoor de make-up minder goed hecht.
  • Synthetische kwasten zijn makkelijker te reinigen en drogen sneller.
  • De sterke maar zachte haartjes zorgen dat een product geleidelijk aan de huid wordt afgegeven.
  • Kwasten met dierenhaar kunnen huidallergieën veroorzaken.