Iedereen heeft wel eens last of heeft last gehad van puistjes. Op een bepaalde leeftijd hoop je daar wel overheen te zijn. Erg vervelend vinden wij ze, vooral als je hier dus nog op latere leeftijd erg veel last van hebt. Heb jij ze altijd op dezelfde plek? Of heb je ze vaak op verschillende plekken? Misschien zeggen die puistjes wel iets over onderliggende huidproblemen. Elke plek van je puistje heeft een andere betekenis.

Voorhoofd

Puitjes op je voorhoofd kunnen te maken hebben met verteringsproblemen, problemen met je dikke darm, je lever, stress, onregelmatige slaap, een slecht dieet of zelfs de verkeerde haarproducten. Dat is een heel rijtje. Hoe kom je er vanaf? Zorg ten eerste dat je altijd genoeg slaap krijgt, genoeg water drinkt en tijdens je dieet oplet of een bepaald voedingspatroon invloed heeft op je huid.

Wenkbrauwen / slapen

Puitjes rondom de wenkbrauwen kunnen komen door een slechte bloedsomloop, problemen met je galblaas, te veel vet, te veel bewerkt eten of teveel alcohol. Ook hier is het belangrijk dat je genoeg water drinkt en op je voeding let.

Neus

Acne op je neus kan te maken hebben met een slecht dieet, problemen met je darmen of een slechte bloedsomloop. Vitamine B, minder zout en het masseren van de huid rondom de neus kunnen goed helpen. Natuurlijk moet je dit wel doen met schone handen.

Wangen

Puistjes op je wangen kunnen te maken hebben met long- of lever problemen, te grote porties eten, stress, maagklachten óf vieze mobiele telefoons, kussenslopen en make-up kwasten. Het is belangrijk om je huid goed te reinigen en de producten die in contact komen met je huid ook goed te desinfecteren.

Rondom je lippen

Acne op deze plek kan te maken hebben met je darmen, of een teveel aan pittig of gefrituurd eten. Verhoog je inname van vezels. Fruit en groenten doen ook wonderen voor je huid.

Kin

Als je hier terugkerende puistjes hebt kan dat te maken hebben met je hormonen of je nieren. Of dat je vaak aan je gezicht zit met vieze handen. Vraag aan je dokter of je misschien een andere pil kan gebruiken. Neem omega-3 supplementen om je hormonen in balans te houden.

Oren

Je oren staan sterk in relatie met je nieren. Als je nieren niet goed werken of niet genoeg voedingsstoffen of water krijgen, kan dit resultaten in terugkerende puisten op het oppervlak van je oor. Zorg dat je voldoende water drinkt en vermijd overmatige inname van cafeïne en zout.

Wil je van je acne af en een stralend gezonde huid? Dat krijg je voor elkaar met deze tips.