Voor het eerst samenwonen, een break-up of een baby. Al deze belangrijke levensgebeurtenissen kunnen je eetpatroon beïnvloeden. Maaltijdenboxleverancier Hello Fresh onderzocht waarom dit zo is. Lees hier welke belangrijke levensgebeurtenissen een effect hebben op hoe je eet, en waarom.


Trouwen of samenwonen

Als je gaat samenwonen met je partner, kan dit een flinke stap zijn. Hartstikke leuk natuurlijk, maar dat neemt niet weg dat het soms erg spannend kan zijn. Ook als je iemand het ja-woord geeft, kan dit voor de nodige opwinding zorgen. Zowel samenwonen als trouwen hebben een positieve invloed op je eetgewoonten. Mensen die samen zijn ingetrokken en newlyweds schijnen vaker zelf te koken, dan toen ze alleen woonden. Ook maken ze vaak meer gebalanceerde maaltijden klaar, met meer groente en fruit.

Een break-up

Een break-up is niet het leukste wat er bestaat. Zo ook zijn de eetgewoonten die kunnen volgen van een stuklopende relatie, niet allerbest. Als een relatie uitgaat, kan het namelijk een verstorend effect hebben op hoe je eet. Je kan dan meer snakken naar snoep en gefrituurd, vet eten. Ook ben soms je eerder geneigd om minder dan drie keer in de week zelf te koken. Daarbij komt het vaak voor dat je als vrouw aankomt in de periode na een break-up, terwijl mannen juist afvallen (niet eerlijk, mannen). 

Een eerste baby

Het krijgen van een eerste kindje is een bijzondere gebeurtenis. Maar als je denkt dat dit hét moment is waarop mensen hun eetgewoonten drastisch positief omgooien, think again. Kersverse ouders kunnen namelijk moeite hebben met het behouden van een gezond eetpatroon. Dit komt voornamelijk door tijdsgebrek. De tijden waarop gegeten wordt kunnen onregelmatig zijn, ouders gaan sneller voor een makkelijke en snelle maaltijd en er wordt eerder gekozen voor minder gezonde opties. Daarbij kan je als kersverse ouder ook nog eens aankomen. De komst van een baby is en blijft een prachtige gebeurtenis, maar helaas doet het voor je eetpatroon soms niet veel goeds.

Gelukkig kan je jezelf een handje helpen als je door zo’n belangrijke levensgebeurtenis gaat. De verse maaltijdboxen van HelloFresh kunnen ervoor zorgen dat je snel en gemakkelijk gezonde maaltijden in elkaar kan zetten. Zo kan je makkelijk een gezonde levensstijl nastreven, ongeacht wat er allemaal gebeurt in je leven. Of houd de recepten op Freshhh goed in de gaten, daar schijnen ook leuke en gezonde recepten op te staan ;-).

Lees ook

Een break-up of samenwonen? Dit doet het met je eetgewoonten   

3 tips die jou helpen aan een gezondere toekomst

Een break-up of samenwonen? Dit doet het met je eetgewoonten   

Zo houden jullie je relatie spannend en gezond (en voorkom je die sleur) - Deel 1

Een break-up of samenwonen? Dit doet het met je eetgewoonten   

Zo kom jij je zwangerschap gezond door!