“Gezond leven,” wat is dat nou en hoe doe je dat? Voor iedereen heeft het weer een andere betekenis maar ik denk dat we het er wel allemaal over eens zijn dat het iets te maken heeft met lichaam en geest. Regelmatig bewegen, gezond eten en zo min mogelijk stress hebben. Daarnaast is genieten natuurlijk ook belangrijk. Ons zusje FEM FEM gaf deze 3 tips, zodat je gezond je toekomst tegemoet kan gaan.

Ontwikkel een vast sportritme

Met die drukke agenda is het soms lastig om tussendoor tijd te vinden om even een uurtje te sporten. Toch is het erg belangrijk om geregeld goed te bewegen. Plan daarom bijvoorbeeld 2 vaste momenten in, zodat je de rest van je afspraken er omheen kan plannen. Of dit nu is met behulp van een work out voor thuis of een uurtje in de sportschool, maak hier tijd voor en je zult merken dat je lichaam en je geest je er dankbaar voor zullen zijn.

Ben bewust bezig met je voeding

Wanneer je veel werkt en ’s avonds vaak nog op pad gaat, heb je snel de neiging om een maaltijd over te slaan of om ‘even snel iets onderweg’ te eten. Het is juist in drukke tijden belangrijk om je lichaam te voeden met de juiste brandstof. Niet alleen voor nu, maar ook voor het moment dat je ouder bent. Kies elke dag voor een gezond ontbijt en varieer voldoende in je lunch- en avondgerechten.

Zorg voor het welzijn van je geest 

Alles begint bij je geest. Het is daarom belangrijk dat je hier ook goed voor zorgt (iets wat een heleboel mensen vaak vergeten). Zorg dat je voldoende rust pakt en hier tijdig de tijd voor inplant. 1 dag in de week dat je even helemaal niks hoeft, of gewoon 1 uurtje per dag, dat je even je telefoon weglegt en geniet van de rust om je heen. Misschien is mediteren zelfs wel iets voor jou!? Daarnaast is het ook belangrijk om je problemen of issues met anderen te bespreken: zaken opkroppen zal alleen maar zorgen voor meer zorgen en gedeelde smart is halve smart. Zijn het echt dingen die te moeilijk zijn om met een bekende te bespreken? Ga dan opzoek naar een lifecoach of psycholoog. Dit is al lang geen taboe meer. Soms is er niets fijner dan al jouw problemen neerleggen bij iemand die niets met jouw leven te maken heeft.