Je bent goed voorbereid op je periode dat je zwanger bent. Eigenlijk heb je alles wel bij de hand. Maar toch zijn er een aantal aandachtspunten voor je gezondheid tijdens de zwangerschap. Hier staan ze voor jou op een rijtje.

Zo kom jij je zwangerschap gezond door!


1. Foliumzuur

Eigenlijk krijgen we via onze voeding deze vitamine wel binnen, maar echt een supplement vanaf de kinderwens tot het einde van het eerste trimester kan helpen om open ruggen en schedels te voorkomen.

2. Zonnecrème

Door de zwangerschapshormonen is je huid gevoeliger voor de zon. Je kan een zwangerschapsmasker voorkomen door dagelijks SPF te smeren. SPF 50 en een hoed zijn geen overbodige luxe.

3. Gember

Ben je misselijk? Gember kan helpen, maar omdat het een potent middel is, is het verstandig de inname eerst met je arts te bespreken.

4. Water

Door hormoonschommelingen kan je erg veel dorst krijgen. Het is verstandig om daarom steeds een gevuld herbruikbaar flesje mee te nemen als je de deur uit gaat.

5. Flossen

Wist je dat je als zwangere vrouw vaker last hebt van tandvleesontstekingen? Goed poetsen en flossen is dus belangrijk.

6. De weegschaal

Doordat je nu voor twee eet, is het belangrijk om je gewicht in de gaten te houden. Te veel bijkomen kan leiden tot zwangerschapsdiabetes, te weinig tot een laag geboortegewicht van je baby. Bespreek daarom met je arts hoeveel je mag (moet) bijkomen tijdens de zwangerschap.