Verstandig leven, ja het zou zomaar kunnen dat je hierdoor 10 jaar langer kan leven volgens onderzoekers. En als we het over verstandig leven hebben draait het natuurlijk om je dagelijkse gewoontes. Je kent ze gelijk – gezond eten, regelmatig bewegen, met mate drinken, niet roken en zorgen dat je een stabiele en gezonde lichaamsgewicht hebt.


Onderzoek

Maar wat zijn exact de gevolgen als je dit dan toepast op jouw leven? Nou, deze vijf gewoontes kunnen de levensverwachting van een vrouw van rond de vijftig met minstens 14 jaar verlengen en het leven van een man met 12 jaar, volgens een onderzoek wat is gepubliceerd in Circulation.

Er werden ruim 79,000 vrouwen en 44,300 mannen in de Verenigde Staten geanalyseerd om tot deze conclusie te komen. Ze werden gevraagd om om de twee jaar een formulier in te vullen over hun gezondheid en dagelijkse gewoontes. De onderzoekers controleerde met name of ze zich hielden aan de vijf gedragingen. Ongeveer 34 jaar lang werden ze in de gaten gehouden.

Opvallende cijfers na dit onderzoek: Dat 82% van de mensen die alle vijf deze gewoontes toepaste in hun leven minder kans hadden om te overlijden aan hart- en vaatziekten en 65% minder kans om te overlijden door kanker.

Kortom, ook de normale gewoontes zijn belangrijk. Eet goed, beweeg, rook niet en drink met mate.

Lees ook

Door deze 5 goede gewoontes leef je langer

5 redenen waarom af en toe zondigen heel gezond is!

Door deze 5 goede gewoontes leef je langer

Door deze 5 goede gewoontes leef je langer