Een tosti is een makkelijke manier om een simpele boterham te promoveren tot luxe sandwich. Toch zijn wij wel een beetje uitgekeken op die kleffe casino wit met een plakje ham en kaas ertussen. Ketchup erbij en het plaatje is helemaal compleet. Wij raden je aan eens een van deze 5 tosti recepten te proberen en de klassieke witte boterham met gesmolten kaas achter je te laten. Deze tosti recepten zijn lekker en een stuk gezonder!

 

Groente tosti 

gezonde tosti's
iStock

Deze variant laat zien dat een tosti niet ongezond hoeft te zijn. Maak hem met pitabroodjes voor een extra lekker effect. En nog een voordeel: je maakt hem in je oven en je hebt er dus geen tosti ijzer voor nodig!

 

 

Vegan tosti met aubergine 

gezonde tosti's
onegreenplanet.com

Dit is misschien wel de gezondste van al deze gezonde tosti’s. Opnieuw een tosti die je in de oven maakt waardoor het brood lekker geroosterd wordt en niet klef is. We hebben er ook bij vermeld hoe je zelf lekker tomaten kunt marineren. Deze worden het lekkerst als je ze even 2 uurtjes laat staan dus houd hier rekening mee!

Avocado pesto en mozzarella tosti

Photo by positivemed.com

Oke hiermee spelen we misschien een beetje vals. Voor dit recept rooster je namelijk alleen het brood en de mozzarella en beleg je hem daarna pas met de rest van de ingrediënten. Zo blijven de avocado en de baby spinazie het lekkerst. Je hebt nodig: baby spinazie, plakjes avocado, mozzarella, peper en zout. Rooster het brood in de oven of het broodrooster.

Tosti met haloumi 

gezonde tosti's
healthyfood

Haloumi is helemaal hip en hartstikke lekker. Ook zeker op een tosti! Hij krijgt een lekkere pittige bite door de gekruide pompoen. Proef het zelf maar in dit lekkere recept.

Hummus en gekarameliseerde ui tosti

Photo by mydishisbomb.com

Je hebt nodig: hummus naar keuze, gekarameliseerde ui en boerenlandbrood. Het recept is heel simpel. Begin met het verhitten van boter in een koekenpan en laat de ui hierin carameliseren. Besmeer de sneetjes brood met de hummus en rooster de tosti in een tostiapparaat, pan of oven. Smakelijk!

Gebakken ei en kaas tosti

macandmolly.com

Dit is een echt katerontbijtje. Je hebt er alleen maar ei, kaas en brood voor nodig. Beleg je brood met kaas zoals je dat voor een normale tosti ook zou doen. Bak je ei zoals jij die lekker vind, hier op de foto is de dooier nog net een beetje zacht gelaten wat voor een lekker smeuïg effect zorgt.

We hopen je hiermee geïnspireerd te hebben en dat je je beseft dat je de hamkaas en ketchup achterwege kunt laten. Eet smakelijk!