Deze week is het de Nationale week zonder vlees. Van 8 tot 14 maart wordt iedere Nederlander uitgedaagd om geen vlees te eten. Dit is goed voor mens dier en milieu: met een jaar lang 1 dag in de week geen vlees eten bespaar je bijna 6 kilo vlees, 587 kilometer auto rijden en 750 liter water! Ben je bang dat vegetarisch eten niks voor jou is? Vegetarische gerechten kunnen net zo lekker en gemakkelijk zijn als het welbekende AVG’tje. Wij hebben hier voor jou op een rijtje gezet welke 10 vegetarische gerechten je absoluut moet hebben geproefd.

 

Kruidige linzensoep

Foto: Nutmeg Nanny

Kun jij wel een beetje warmte gebruiken tijdens deze regenachtige dagen? Maak deze lekkere linzensoep en je zult het gegarandeerd niet meer koud hebben. Dit recept is ook zeer geschikt als voorgerecht, of als diner met een lekker stukje brood erbij.

Vegan tosti met aubergine en tomaat

onegreenplanet.com

Wie zegt dat een tosti alleen kaas of ham kaas kan zijn? Ben je zoek naar een lekkere, gezonde en vegetarische lunch dan is dit recept iets voor jou. Deze tosti gaat bovendien niet in een tosti-ijzer, maar lekker in de oven zodat de groenten een lekkere gegrilde smaak krijgen.

Comfort food sandwiches

Gold & green

De tijd dat Vega-food geen comfort-food kon zijn is voorgoed voorbij. Dat bewijst dit broodje met pulled oats, tomaat, kaas en ei. Zeg nou zelf, hier krijg je toch trek van?

Vegetarische spaghetti carbonara

Hellofresh

Krokant gebakken spekjes, een smeuïge romige saus, spaghetti al-dente en een flinke dosis parmezaan eroverheen. Zal je dit voor altijd moeten missen als je besluit geen vlees meer te eten? Zeker niet! Met dit recept voor een vegetarische spaghetti carbonara bak je de knoflook met panko voor een knapperige bite en worden de spekjes vervangen door paddenstoelen. Groot pluspunt: het staat in 20 minuten op tafel!

Geroosterde feta uit de oven 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Freshhh (@freshhh.nl)

Dit trending recept is heerlijk en ziet er ook nog eens super uit! De verse basilicum en feta maken dit pastagerecht lekker fris. Bovendien is het makkelijk te maken want je schuift het zo in de oven en je hebt er geen omkijken meer naar.

Vegetarische Zweedse balletjes 

skinnyspatula.com

Ga jij eigenlijk alleen maar naar de Zweedse woonwinkel om een excuus te hebben om hun Zweedse balletjes te eten? Maak ze nu zelf thuis! Dit recept is ook nog eens vegetarisch en, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, dat is goed voor mens, dier & milieu.

 Gele curry van bloemkool

Curry hoeft niet altijd vlees te bevatten en ook niet altijd op basis van rijst te zijn. Dat bewijst dit recept maar weer eens. Opnieuw een ovengerecht, dus je hebt er weinig werk aan en je zet toch iets heel lekkers op tafel. Serveer er pitabroodjes en yoghurt bij om het lekker fris te houden en smullen maar!

Groentespiezen met satésaus 

Tilda

Deze spieren zijn heerlijk voor op de vega-proof barbecue of bij je nasi. Deze groentespiezen krijgen op de gril een lekkere rokerige smaak. Het is het lekkerst als je de satésaus zelf bereid zodat je hem helemaal naar je smaak kan maken.

Courgettini met avocado 

evolving table

Genieten van een pastarecept zonder je schuldig te voelen over de koolhydraten? Probeer courgettini eens, dat is spaghetti gemaakt van courgette. In dit recept wordt het gecombineerd met avocado, basilicum en tomaatjes. En de parmezaan mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Mascarpone vijgentaart met hummus

Maza

Hoewel het misschien makkelijk is om je dessert vegetarisch te houden wilden we je dit originele recept niet onthouden. Ben je de standaard aardbeien-kwarktaart wel een beetje zat? Probeer dan deze lekkere traktatie en verras je gasten en jezelf!