Één van de bekendste kruiden is natuurlijk gember. Naast de scherpe smaak bevat het ook veel nutriënten en andere voordelen voor ons lichaam en onze hersenen. Wij hebben 5 gezondheidsvoordelen van gember voor je op een rijtje gezet.


Gezondheidsvoordelen van gember: je cholesterolniveau zakt

Wanneer je een hoog LDL-cholesterolniveau hebt kan dat de kans op hartziekten verhogen. Uit een onderzoek is gebleken dat gember je cholesterolniveau kan verlagen. Tijdens dat onderzoek moesten 85 mensen met een hoog cholesterolniveau 3 gram gemberpoeder innemen voor 45 dagen lang. Na die 45 dagen bleek dat hun cholesterolniveau was gezakt.

Gezondheidsvoordelen van gember: het vermindert spierpijn

Gember heeft een ontstekingsremmende werking, dat zul je vast ook wel merken als je ziek bent. Na een aantal kopjes gemberthee voel je je vaak al een stuk beter. Zo werkt dit ook bij spierpijn: gember vermindert de pijn. Uit een ander onderzoek is gebleken dat de mensen die gember innamen voor 11 dagen, minder last hadden van spierpijn dan de mensen die de kruiden niet innamen.

Gezondheidsvoordelen van gember: het gaat misselijkheid tegen

Wist je dat gember net zo goed werkt als medicatie tegen misselijkheid? Daarnaast helpt gember ook tijdens het braken. Waar gember vooral goed bij helpt is zwangerschapsmisselijkheid. Uit een onderzoek bleek dat zwangere vrouwen minder last hadden van misselijkheid als ze gember consumeerden.

Gezondheidsvoordelen van gember: het vermindert de menstruatiepijn

Dames, we herkennen het waarschijnlijk allemaal: de menstruatiepijn. Voor de één is de kramp ondraaglijk, voor de ander valt het allemaal wel mee. We hebben goed nieuws voor de vrouwen die hier vaak erg veel last van hebben: gember(thee) kan namelijk erg goed helpen tegen die krampen! Het werkt bijna net zo effectief als ibuprofen. Veel gemberthee drinken dus tijdens je menstruatie!

Gezondheidsvoordelen van gember: verbetert de breinfuncties

We hebben al eerder verteld dat gember meehelpt bij het verminderen van je spierpijn. Dit komt omdat het ontstekingsremmend werkt. Maar naast het verminderen van je spierpijn, helpt gember ook bij het verbeteren van je breinfuncties. Een onderzoek laat zien dat door gember niet alleen je geheugen verbetert maar ook je reactievermogen.