Kokoswater: je bent er dol op of je hebt er niets mee. Hoe dan ook, de laatste jaren is het steeds populairder geworden. En dit komt niet alleen door de frisse smaak van het water. Het heeft namelijk ook wat voordelen voor je gezondheid. 


Goede nachtrust

Er zijn natuurlijk veel oorzaken die kunnen zorgen voor een slechte nachtrust, maar als je een tekort hebt aan potassium en magnesium kan kokoswater een uitkomst voor je zijn. Deze stoffen zijn hier namelijk in te vinden. Ruil dat glas melk voor je je bed induikt dus even in voor een glas kokoswater en wie weet doet het wonderen.

Hydratatie

Het drinken van genoeg water is natuurlijk erg belangrijk. Je kan namelijk last krijgen van verschillende klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid als je niet genoeg drinkt. Maar als je geen fan bent van gewoon kraanwater is 2 liter per dag best veel. Dan kan kokosmelk je hierbij helpen. Door de heerlijk frisse smaak kan je er geen genoeg van krijgen.

Goede spijsvertering

Een goede spijsvertering komt voornamelijk door het binnenkrijgen van voldoende vocht. En hoewel kraanwater ook goed is, heeft kokoswater nog een voordeel: de vezels die erin zitten zorgen er namelijk voor dat alle overbodige stoffen die in je lichaam zitten je lichaam verlaten. Ook is kokoswater een bron van magnesium wat kan helpen bij obstipatie.

Gezonde huid

Wat je binnenkrijgt heeft veel invloed op hoe je huid eruit ziet. Vitamine C is bijvoorbeeld erg belangrijk voor een gezonde huid. En dat komt goed uit, want kokoswater zit hier vol mee. Dit ondersteunt de productie van collageen, waardoor rimpels minder opvallen. Kom maar door met dat kokoswater!

Lees ook

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van kokoswater

Citroenwater en zijn vele gezondheidsvoordelen

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van kokoswater

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van kokoswater