Bij Vanderveen Bar and Kitchen, in Amsterdam Oud-Zuid kan jij ouderwets dineren met een stukje vlees of vis die zij met zorg voor jou bereiden in de open keuken. Naast het feit dat je hier ouderwets kunt genieten, geeft het restaurant jou een echt huiselijk gevoel van binnen. Dit gevoel wordt gewekt door de moderne pastelkleuren in combinatie met de huiselijke meubels en het vriendelijke personeel. Wanneer je deze punten bij elkaar optelt kun je wel stellen dat hier onbezorgd, in volledige ontspanningsmodus genoten kan worden van een middagje of avondje uit.

Vanderveen Bar and Kitchen wilt dat jij je thuis voelt

Ik heb het al eerder aangegeven, maar Vanderveen is er zeker in geslaagd om haar gasten een echt huiselijk gevoel mee te geven. Dit is niet zo heel gek want Fabio, de manager van het restaurant, vertelde mij dat ze het zo ‘cozy’ mogelijk willen laten aanvoelen. Zo vinden ze het belangrijk dat iedereen, jong en oud, zich thuis voelt. Ze noemen het ook wel de plek van de buurt, op ieder moment van de dag.

Geniet van een drankje, cocktail of wijntje voor in het restaurant waar een huiselijk zitje gecreëerd is. Of kies voor de bar of comfortabele tafels met fijn gestoffeerde banken. Echt waar, voor ieder wat wils!

eed47d66caff5f941f00c1b7aa12cd81 5778f47c420bca49551ee10ff381f7c1

‘De menukaart hoef jij zelf niet open te slaan’

Ruime keus, dat is het eerste wat je denkt wanneer je de menu-kaart openslaat. Tenminste, je slaat hem niet zelf open want dat doet het vriendelijke personeel voor jou. Dit zorgt ervoor dat jij je direct welkom voelt. Een grappig weetje tussendoor, je zou denken dat het een geheel Nederlands restaurant is. In werkelijkheid komt de bediening haast allemaal uit het zuiden van Italië, Puglia. Van Italiaanse gastvrijheid kunnen we dus zeker spreken!

‘Vis, vlees of vegetarisch. Ruim aanbod voor iedereen!’

Zo ben ik een visliefhebster, maar wil je liever voor een stukje vlees gaan? Dan staat er onder andere een ovengebakken kippetje op het menu, ook kan je kiezen voor een gekonfijte eendenborst of gestoofde hertenschouder. Voor de vleesliefhebbers is Vanderveen Bar and Kitchen dus een ware walhalla. Maar wees niet getreurd als je vegetarisch bent, ook voor de vegetarian zijn er opties. Ga voor de Risotto van wilde paddenstoelen met eventueel zwarte truffel of neem de gebakken ‘steak’ bereid met bloemkool, zwarte rijst, kappertjes en pijnboompitjes. Op deze manier krijg jij toch nog een beetje het gevoel dat je een stukje vlees eet maar dan op een totaal andere manier. Creatief zijn ze zeker want de smaak doet er in ieder geval niet aan onder.

76bbb6469d61cdd2e85a956d9b652792 d02cdff3bc538044c45b2de5273f4366

Ik heb het ervaren alsof er letterlijk ‘een engeltje over je tong piest’

Voorgerecht

Vanavond ging ik voor een avond vol met vis. Want ja, ik ben een visliefhebster en gelukkig hebben ze veel opties waar je uit kan kiezen. Zo koos ik bij het voorgerecht voor een zalmtartaar met avocado en mierikswortel. Bij dit gerecht dronk ik een mooie Chardonnay uit Zuid-Afrika. De wijn had een frisse afdronk wat perfect samen ging met de vette maar ook frisse smaken van de vis en avocado. Een heel geslaagd voorgerecht. Aanrader als je het mij vraagt.

Hoofdgerecht

Het was alweer tijd voor het hoofdgerecht. Ook hier viel de keuze op zalm. Wel werd hij op een totaal andere manier geserveerd waardoor het zeker niet eentonig werd. De vis was gebakken op de huid en deed het goed in combinatie met de vettige puree van knolselderij en geroosterde spruitjes. De mannen van de keukenbrigade waren er wéér in geslaagd mij gelukkig te maken. En ook de ober want hij zorgde dat ik hier weer een fantastische witte wijn bij dronk. Zo koos hij voor een gebalanceerde Chardonnay uit Frankrijk met een niet al te scherpe afdronk. Van wijn weet het personeel in ieder geval veel af, dit is fijn wanneer je gerechten eet die van hoogwaarde kwaliteit zijn.

Nagerecht

Dessert time! Lekkere Hollandse appelcake met vanille ijs. Een cake die niet zomaar een appelcake genoemd mag worden want bij elke hap maakte ik een vreugde dansje, zo ontzettend lekker. Door hiermee af te sluiten wist ik het zeker, dit restaurant is een aanrader.

fullsizeoutput_f33 fullsizeoutput_f2d fullsizeoutput_f31

Photos by Fleur van Hecke

Ben jij doordeweeks of in het weekend een dagje in Amsterdam? Maak dan zeker even tijd om langs te gaan bij Vanderveen Bar and Kitchen in Oud-Zuid. Een middagje of avondje vol gezelligheid, gegarandeerd.

Vanderveen Bar and Kitchen

Beethovenstraat 27A
1077 HM Amsterdam
info@vanderveenbarkitchen.nl
www.vanderveenbarkitchen.nl