Een kop kruidenthee is de ideale manier om je lichaam op een natuurlijke manier gezond te houden. Het blijkt dat kruiden thee erg veel voordelen heeft. Maar wat zijn deze voordelen? En waar is kruiden thee nou eigenlijk goed voor? Wij geven jou daar vandaag antwoord op


Kruidenthee & Kwaaltjes

Kruidenthee is een fijn duwtje in de rug om kwaaltjes aan te pakken. Elke kruid heeft weer een andere werking en helpt dus mee tegen andere kwaaltjes.

  • Citroenkruid: Deze kruidensoort heeft een goede werking op de galblaas en de spijsvertering.
  • lavendel: Ook dit heeft een goed effect op de spijsvertering. Daarbij heeft lavendel een kalmerende werking. Dit helpt dus goed voor het slapen gaan. Zelfs bij migraine en duizeligheid kan lavendel een positieve bijdragen leveren doordat het een verlichtende werking heeft.
  • Ginseng: Hierbij kan je je weerbaarheid tegen ziekteverwekkers vergroten. Het genezingsproces zou ook worden versneld en het zou een positief effect hebben op de concentratie.
  • Brandnetel: Dit werkt goed tegen huid kwaaltjes als acné, eczeem en verbranding. Ook is het onder andere goed voor de spijsvertering en tegen gal- en leverkwalen.
  • Gember: Gember helft onder andere tegen hoofdpijn, misselijkheid en darmklachten!

Goed voor de huid

Kruidenthee reinigt en hydrateert de huid, waardoor je huid er mooier en gezonder zal uitzien. Thee kan ook helpen tegen acne en puistjes, vooral groene thee doet het goed om acne te bestrijden.

Afvallen

Drink je veel thee? Dan heb je minder snel behoefte aan dik makende frisdranken en sappen. Het is een hele gezonde vervanger. Ook verjaag je je honger gevoel als je veel thee drinkt!

Lekker!

Dit is natuurlijk niet te ontwijken: Buiten dat het gezond is, je er van afvalt, is het gewoon super lekker! Van al die smaken zit er ongetwijfeld een tussen die jij lekker vindt.


Lees ook:

5 gezonde koffies die je een flinke boost geven in de ochtend!

Say what? ‘Kaasthee’ blijkt een heuze trend!

heerlijke verse kruiden, kweek je zelf in je vensterbank!