Voor dat beetje extra zelfvertrouwen, juist omdat je wil stralen op vakantie of wegens gezondheidsredenen; afvallen is voor velen een ontzettende uitdaging. Naast een goede mindset is het ook fijn om de juiste kennis te hebben als je wil beginnen met afvallen. Niet alleen omdat je dan sneller jouw doelen bereikt, maar ook omdat je het op een gezonde manier doet.

Omdat wij graag willen dat onze lezers hun doelen halen, hebben wij hier vijf tips die ervoor gaan zorgen dat je op een effectieve en gezonde manier kunt en gaat afvallen. Heel veel succes!

1. Maaltijdboxen en afslankpakketten

Ben jij nou ontzettend druk met werk, sporten en misschien daarnaast nog wel kinderen? Dan hebben wij een makkelijke oplossing op de vraag ‘wat weten we vandaag?’ Tegenwoordig vind je ze in alle supermarkten wel op de groente- en fruitafdeling, de maaltijdboxen. Deze verpakkingen zijn samengesteld met het idee dat jij snel en gemakkelijk een gezonde maaltijd kan maken. Echt geen tijd om te koken vandaag? Probeer eens een maaltijd vervangende shake. Een afslankpakket wordt vaak gebruikt als je veel ‘on the way’ bent. Super gemakkelijk en ook nog eens samengesteld op de behoeftes van jouw lichaam!

2. Krachttraining wordt jouw redder

Tijdens het afvallen denken veel mensen alleen maar aan cardio-oefeningen, terwijl juist krachttraining ook belangrijk is. Hoewel je dit effect kan minimaliseren, zul je wel altijd wat spiermassa kwijtraken tijdens het volgen van een dieet of het afvallen. Maar daarnaast, wie wilt er nou niet sterk blijven? Ook helpen spieren je met afvallen omdat spiermassa behouden meer energie kost dan het vasthouden van vet. Win-winsituatie dus!

hoe afvallen tips

3. Kies een sport die je leuk vindt

Iedereen kan natuurlijk gaan hardlopen of gaan zwemmen, maar vind je dit ook leuk om te doen? Sporten is veel makkelijker vol te houden als je iets doet waar je ook echt plezier in hebt. Kijk naar oefeningen die jou motiveren! Geen fan van tennis? Probeer dan is fietsen of touwtje springen. Genoeg opties om bezig te zijn en ondertussen werk je ook nog eens aan jouw droomlichaam.

4. Genoeg slaap

Probeer genoeg slaap te krijgen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die weinig slapen slechtere voedingskeuzes maken. Je hebt meer zin in een vette hap eten nadat je te lang wakker hebt gelegen. En daarnaast heeft te weinig slaap ook een negatief effect op hormonen. Hierdoor kan het zijn dat je honger minder goed gereguleerd wordt en dat je meer gaat eten dan normaal.

5. Calorieën tellen

Een ding dat ontzettend belangrijk is bij gezond afvallen is dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je op een dag verbrandt. Daarnaast is het ook goed om een overzicht te hebben over welke andere voedingsstoffen je binnenkrijgt. Als voorbeeld, zorg ervoor dat je niet te veel koolhydraten binnenkrijgt. Maar probeer wel jouw eiwitten op peil te houden, dan kan jouw lichaam vooral vet verbranden zonder dat die jouw spiermassa verbrandt.