Oeps, morgen is het al moederdag en je bent te laat om nog een cadeautje te kopen. Gelukkig kun jij je moeder vast ook blij maken met een moederdagontbijtje. Wil je niet aankomen met een boterham jam in de vorm van een hartje? Check dan deze 3 originele ontbijtrecepten en steel je moeders hart (opnieuw). 

Om mee te beginnen alvast wat tips om je moederdagontbijtje compleet te maken. Net zoals op de foto is het altijd een leuk idee om er wat bloemetjes bij te zetten. Kies een mooi servies uit die niet zo vaak gebruikt wordt. Dat draagt allemaal bij aan het verrassingseffect. Als je moeder comfortabel ontbijt op bed kan nuttigen is dat natuurlijk heel leuk om te doen, en anders is het aan jou om een mooie ontbijttafel te dekken. Trek alle keukenkastjes open en haal alles uit de kast wat je moeder voor zichzelf niet snel op tafel zou zetten. Pers verse jus, kook een eitje, je kent het wel.

Granola ontbijtpizza

moederdag ontbijt
delish.com

Dit recept is origineel, lekker, ontbijtproof en ziet er ook nog eens supermooi uit. Het hele gezin kan er natuurlijk van meegenieten maar het gaat om het gebaar dat je iets speciaals uit je mouw hebt getoverd voor moederdag. Check hier het recept.

Turkse gepocheerde eieren

moederdag ontbijt
ROASTDNTOASTD

Houd je moeder wel van een exotisch ontbijtje en een eitje erbij? Dan is dit het recept waar jij naar op zoek bent. Het is een klassiek Turks ontbijtrecept die niet zoet maar hartig is. Ideaal als origineel moederdag ontbijt toch?

Vegan pancakes

moederdag ontbijt

Wil jij je moeder laten proeven hoe lekker vegan pancakes kunnen zijn? Dan is dit hier het perfecte recept voor. Misschien is je moeder zelf al veganistisch of wil jij haar er kennis mee laten maken. Dit is je kans. Doe er blauwe bessen of ander vers fruit overheen en jouw pancake stack wordt to die for. Dat wordt smullen!

Zat hier niet helemaal tussen wat jij zocht? Snuffel ook eens tussen deze 5 originele ontbijt recepten. Of vind jouw ideale moederdag ontbijt in deze strawberry cheesecake overnight oats.