Dit ontbijt klinkt misschien niet zo gezond, maar niets is minder waar! Een gezond ontbijt dat naar een toetje smaakt, wat wil je nog meer? Zoals je gewend bent bij overnight oats maak je ze de avond van tevoren. Ideaal als je ’s ochtends wat minder tijd hebt maar wel een bijzonder ontbijtje op tafel wil toveren. In tien minuutjes bereid je deze strawberry cheesecake overnight oats voor, een nachtje in de koelkast en smullen maar! 

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar in een beslagkom. Als alles goed met elkaar vermengd is verdeel je het mengsel over de twee afsluitbare bekers of weckpotten.
  2. Sluit de weckpotten of bekers af. Deze strawberry cheesecake overnight oats hebben minstens 4 uur nodig om op te stijven. Wij raden je aan om het gewoon lekker een nachtje in de koelkast te laten staan, wel zo makkelijk!
  3. Haal de volgende ochtend (of na minimaal 4 uur) uit de koelkast en garneer met wat extra stukjes aardbeien. Ziet dat er niet heerlijk uit?

Tips

Vegan:
Gebruik plantaardige yoghurt, melk en ahornsiroop in plaats van honing om deze strawberry cheesecake overnight oats compleet vegan te maken.

Suikervrij:
Voeg in plaats van honing of ahornsiroop extra aardbeien toe. Want wat is er nu lekkerder zoet dan fruit? Kan het je niet zoet genoeg dan kun je eventueel stevia toevoegen.

Glutenvrij:
Deze overnight oats zijn gemakkelijk gluten vrij te maken door gebruik te maken van glutenvrije havermout.

Ben jij net zo gek op overnight oats als wij? Heerlijk en lekker makkelijk dat je ’s ochtends de koelkast open doet en je ontbijt al klaar is toch! Bovendien helpen ze je zelfs bij het afvallen. En je kunt er eindeloos mee variëren: van appeltaart smaak tot aan carrot cake overnight oats.