Wanneer je een kerstdessert maakt voor bij het kerstdiner, is het natuurlijk wel belangrijk dat je het leuk presenteert. Je zult het misschien niet gelijk denken, maar decoratie speelt daarin een grote rol. Wij geven je tips over hoe je zelf de mooiste decoraties voor je kerstdessert maakt. Super simpel en leuk!


Stroopwafel sterretje

Dit is de perfecte decoratie als je een kersttoetje maakt met het ingrediënt stroopwafel, appel of kaneel erin. Het maken van zo’n sterretje kost helemaal niet veel tijd maar geeft een echte finishing touch aan jouw kerstdessert! Je maakt ze als volgt:

  1. Leg een stroopwafel op een plankje. Als je een koekjesvormpje van een ster in huis hebt, kun je hiermee een sterretje uit de stroopwafel drukken. Heb je deze niet, dan kun je ook heel eenvoudig een sterretje uit de stroopwafel snijden met een keukenmesje. Voila!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonja Termaat (@sonja_tee) on

Chocolade blaadjes

Het fijne aan het maken van chocoladeblaadjes is dat het binnen no-time klaar is en het hartstikke simpel is om te maken. Zo bereid je ze:

  1. Smelt chocolade naar keuze au bain-marie in een pannetje. Let op: roer het goed door elkaar!
  2. Nu is het tijd voor het snelle werk: Leg een stukje folie op het aanrecht. Zorg dat dit goed recht ligt, zodat de blaadjes plat en strak zijn. Pak een botermes (of ander mes naar keuze) en dip deze voor ongeveer de helft in de gesmolten chocolade. Dip het mes er niet rechtop in, maar een beetje schuin zodat er niet teveel op komt. Druk vervolgens met het mes zachtjes de chocolade op de folie zodat er een blaadjesvorm ontstaat. Laat goed drogen en je blaadjes zijn klaar! Snap je er niks van? Misschien helpt het onderstaande filmpje :-).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valrhona North America (@valrhonausa) on

Chocolade kerstboompjes

Hoe leuk zijn deze cute chocolade kerstboompjes? Ze zijn geschikt voor elk kersttoetje en zorgen voor die echte kerstsfeer tijdens het kerstdiner. En ze zijn ook nog eens handig: met een satéprikkertje kun je ze overal in steken! Je maakt ze zo:

  1. Leg wat lange satéprikkers op het aanrecht met een stukje folie hieronder ( je kunt ze ook op een plank leggen).
  2. Smelt chocolade naar keuze au bain-marie en giet het in een spuitzak met een klein spuitmondje.
  3. Spuit de chocolade over de satéprikkers in de vorm van een kerstboom en klaar is Kees!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S a n d r a (@hallomeinkleines) on

Appeltaart met kerstboompjes

Ga je een lekkere appeltaart bakken tijdens de feestdagen? Decoreer je taart dan met deze kerstboompjes. Het is heel simpel:

  1. Maak een beetje extra van je appeltaart deeg voor de decoraties. Maak een lap van ongeveer 1 tot 2 centimeter dik voor over de appeltaart heen. Snijd 2 kerstboompjes uit de lap deeg. Leg de plak deeg vervolgens over de appeltaart heen. Plak de 2 kerstboompjes die je hebt uitgesneden op de lap deeg en maak van eventueel overgebleven deeg nog een paar kerstboompjes. Ziet er prima uit, toch?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rita Lugo Sokolowski (@lugosokolowski) on

Zie ook

Zo maak je zelf de mooiste decoraties voor je kerstdessert

Zalig kerstontbijt: hartige muffins met kruiden en cranberry's

Zo maak je zelf de mooiste decoraties voor je kerstdessert

Gevulde flespompoen met cranberry’s en walnoten

Zo maak je zelf de mooiste decoraties voor je kerstdessert

Recept: Paddenstoelenpaté met walnoten en tijm

Zo maak je zelf de mooiste decoraties voor je kerstdessert

Dit zijn de leukste kerstcadeaus voor een foodie