Aan het einde van het jaar is het altijd weer volop genieten van de lekkerste recepten, ook deze gevulde flespompoen met cranberry’s en walnoten. Yum! Vul de pompoen met meergranenrijst, paprika en walnoten. Een voedzaam, plantaardig en feestelijk gerecht van zo kan het ook! De gedroogde cranberry’s en abrikozen geven een zoete smaak aan het geheel. Dus zoek je nog een feestelijk en lekker kerstgerecht? Probeer dan eens deze gevulde flespompoen met cranberry’s en walnoten. 


Bereidingswijze gevulde flespompoen met cranberry’s en walnoten:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de pompoen doormidden en verwijder de zaden en draden uit de pompoen met een lepel. Smeer de binnenkant van de pompoen in met wat olijfolie, peper en zout. Leg ze met de binnenkant naar beneden op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Rooster de pompoen voor 40 minuten. Halveer vervolgens de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Rooster deze na 10 minuten een halfuurtje mee met de pompoen.
  2. Kook ondertussen de rijst met het bouillonblokje. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Bak de walnoten en verse rozemarijn voor 5 minuten mee. Voeg vervolgens de gekookte rijst toe en bak deze ook nog drie minuten mee.
  3. Leg de geroosterde paprika’s in een bakje wanneer deze klaar zijn en dek ze af met vershoudfolie. Zet dit apart voor 10 minuten, zo kun je straks de schilletjes heel makkelijk verwijderen. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  4. Schep vervolgens met een lepel een deel van het vruchtvlees uit de geroosterde pompoenen. Let op: laat zo’n 2-3 centimeter pompoen zitten.
  5. Meng het vruchtvlees van de pompoenen, geroosterde paprika’s, cranberry’s en abrikozen door het rijstmengsel. Hak een handje verse peterselie en roer dit er ook doorheen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  6. Vul vervolgens de gehalveerde pompoenen met het mengsel. Zet de temperatuur van de oven op 180 graden en rooster de gevulde pompoenen tot slot nog 15 minuten. Serveer de flespompoenen met wat extra verse peterselie. Dat wordt smullen!

Zie ook

Gevulde flespompoen met cranberry’s en walnoten

Recept: overheerlijke Rocky Road met Licor 43

Gevulde flespompoen met cranberry’s en walnoten

Heerlijke kersttaart: besneeuwde Red Velvet cake

Gevulde flespompoen met cranberry’s en walnoten

Niet aankomen tijdens de feestdagen: hoe doe je dat?