Hartige muffins met kruiden en cranberry’s bij het kerstontbijt? Yes, please! Deze muffins zijn heerlijk gekruid met tijm, salie en rozemarijn: de perfecte combinatie! Wist je dat je de muffins ook plantaardig kunt maken, met de goede olie blend en sojamelk? Ze zijn net zo lekker en feestelijk, net als deze! Eetsmakelijk!


Bereidingswijze hartige muffins met kruiden en cranberry’s:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet ondertussen een muffinvorm met 12 vakjes in met de olie of vul deze met muffinvormpjes.
  2. Meng vervolgens in een kom het meel, de bakpoeder, de baking soda, het zout en de versgemalen peper. Meng dan in een andere kom de ongezoete sojamelk en de appelazijn. Voeg ook de olijfolie toe.
  3. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en schep de verse kruiden, plantaardige geraspte kaas en gedroogde cranberry’s erdoorheen. Roer het niet teveel door, zodat de muffins luchtig worden.
  4. Verdeel het beslag vervolgens over de muffinvorm en bak deze ongeveer 35 minuten. Je kunt kijken of de muffins gaar zijn door er een tandenstoker in te steken. Wanneer deze er droog uit komt, zijn de muffins gaar.
  5. Serveer de hartige muffins tot slot met wat margarine en versgemalen zout en peper. Genieten!

Zie ook

Zalig kerstontbijt: hartige muffins met kruiden en cranberry’s

Deze hartige havermout bowl met een eitje heb je zo bereid!

Zalig kerstontbijt: hartige muffins met kruiden en cranberry’s

Hartige muffins met paprika, prei en ei als traktatie

Zalig kerstontbijt: hartige muffins met kruiden en cranberry’s

Hartige taart met avocado, spinazie zaden en noten (glutenvrij)