Met kerst pakken we flink uit en daar hoort natuurlijk ook het kerstontbijt bij. Dit is de dag in het jaar dat alles uit de kast wordt gehaald voor het ontbijt. Waarom dan niet je eigen beleg maken? Deze heerlijke paddenstoelenpaté met walnoten en tijm is hartstikke feestelijk. Daarbij kan je wat overblijft ’s middags gebruiken voor bij de borrel.


Bereidingswijze paddenstoelenpaté met walnoten en tijm:

  1. Doe de margarine in een pan en verhit deze.
  2. Hierna doe je de sjalotjes en de knoflook in de pan en deze fruit je voor ongeveer 3 minuten.
  3. Verwijder vervolgens de blaadjes van de tijm en voeg deze toe met de portobello’s en de kastanjechampignons. Bak nu nog 10 minuten.
  4. Doe het mengsel nu in een blender of keukenmachine en pureer het tot er een gladde substantie ontstaan.
  5. Blijft het mengsel droog? Voeg dan wat ongezoete plantaardige melk of vloeibare margarine toe.
  6. Serveer de paté tot slot met tuinkruiden, snackgroenten, toastjes of brood en je hebt niet alleen ’s avonds, maar ook ’s morgens een feestmaal op tafel!

Lees ook

Recept: Paddenstoelenpaté met walnoten en tijm

Heerlijke kersttaart: besneeuwde Red Velvet cake

Recept: Paddenstoelenpaté met walnoten en tijm

Recept: kerstige wentelteefjes met eggnog

Recept: Paddenstoelenpaté met walnoten en tijm

Healthy vegan speculaas cake met sinaasappel