Gember in je dagelijkse smoothie, gemberthee.. Maar waar kan je gember eigenlijk nog meer voor gebruiken? GIMBER maakt het gelukkig even iets makkelijker voor je. Dit is een organic, vegan gemberconcentraat met een bite. Je kan dit concentraat, gemaakt van gember, citroen en kruiden, gebruiken in meer recepten dan je in eerste instantie denkt. Wij hebben ‘m al even mogen testen, en hebben inmiddels al menig smoothies én een lekkere salade met het gemberconcentraat gemaakt. Zeg maar dag tegen je simpele sappies, en hallo tegen deze verrassende, gezonde en heerlijke recepten!
Paprikasoep met GIMBER en citroen
Ja, soep! GIMBER wordt in meerdere recepten gebruikt, en ook in deze smakelijke paprikasoep. Hartstikke gezond en bovenal makkelijk en snel te maken! Hiervoor heb je vijf paprika’s, een citroen, 400 ml water met een bouillonblokje, zeezout, olijfolie en kookroom op basis van soja nodig. En drie eetlepels GIMBER, niet te vergeten. Eet smakelijk!
Seizoenssalade van flespompoen
Wij kunnen niet wachten om deze snel te maken. Nu de temperatuur iets daalt, is deze seizoenssalade meer dan geschikt om te maken. Wat je nodig hebt? Any kind of sla, een flespompoen, rode ui, boerenkool en feta voor de salade. Daarnaast maak je de dressing natuurlijk zelf met één eetlepel van het gemberconentraat, twee cl olijfolie en wat peper en zout.
GIMBER bananenbrood
Ben je wel een beetje klaar met die naturel versie van bananenbrood die je inmiddels wekelijks fabriceert? Probeer dan deze even, met een taste of GIMBER. Voor tien plakken bananenbrood heb je echter wel redelijk wat ingrediënten nodig, maar het resultaat is het dubbel en dwars waard! Verwarm eerst de oven even voor op 160 graden, waarna je de bakvorm in vet. Leg een gehalveerde overrijpe banaan op de bodem en pak een grote kom. Hier mix je 200 gram bloem, een theelepel bakpoeder, twee theelepels baking soda en wat zout in met 125 ml amandelmelk, drie eetlepels gemberconcentraat, zes eetlepels pindakaas, drie gepureerde overrijpe bananen, 125 ml maple syrup en wat vanille. Schep het allemaal in de bakvorm en zet je creatie veertig minuten in de oven. Als je het lekker vindt, kan je er nog wat gesmolten chocolade overheen gieten. Et voilà!
GIMBER-dip voor bij je frietjes
Een GIMBER-dip? Jazeker. Deze dip is heerlijk voor bij je gezonde (of ongezonde, wat jij wil) frietjes. De dip maak je hartstikke makkelijk en snel met vier eetlepels mayonaise, een theelepel paprikapoeder en drie eetlepels GIMBER. Mix de ingrediënten en klaar is je dip. Enjoy!
De GIMBER Mule
Hoewel de originele Moscow Mule onze all time favorite is, merken we dat onze gemoedstoestand de dag na het nuttigen ervan er een andere mening op na houdt. En daarom introduceren we nu de alcoholvrije variant, gemaakt van een halve citroen, drie cl gemberconcentraat, 15 cl bruiswater en wat ijsklontjes!
GIM Tonic
Nog zo’n classic met een twist: de GIM Tonic. Je raadt het al, de gin wordt bij dit non-alcoholische drankje vervangen door drie cl GIMBER. Mixen met 20 cl tonic, en je hebt een heerlijk drankje. Wil je indruk maken op je gasten (of gewoon op jezelf)? Maak ‘m dan af met een takje rozemarijn.
The Perfect Serve
Inkoppertje, dit. We kunnen niet anders dan de lijst van recepten eindigen met The Perfect Serve, hét virgin drankje. Met drie cl van het gemberconcentraat, 20 cl bruiswater en een beetje munt of tijm zet jij deze meestercreatie al op tafel. Combineer ‘m bijvoorbeeld met de seizoenssalade met flespompoen, die we hierboven hebben uitgelicht. Fantastische combinatie!
Alles GIMBER
Onze smoothies en salade waren in ieder geval heerlijk. Wil jij GIMBER ook uitproberen, of alle andere producten en recepten bekijken? Check hun website dan even.