Het zonnetje schijnt volop! Dat betekent voor veel mensen dat de barbecue aan wordt gestoken. De geuren van smeulende kooltjes horen wat ons betreft ook helemaal bij de zomer. Maar naast al dat vlees wil je natuurlijk ook salades voor bij de barbecue serveren. Geen inspiratie? Wij helpen je uit de brand. Check hier 5 recepten voor zomerse salades voor bij de barbecue. 

Salade met linzen en spinazie 

Linzen-spinazie salade
Tilda

De combinatie van linzen, spinazie, appel en walnoten is heerlijk. Laat dat nou allemaal in deze salade zitten! Wil je een lichte salade maken? Laat in dit recept de rijst dan weg en je hebt een heerlijk bijgerecht op tafel staan!

Tomaten-watermeloen salade

Tomaten-watermeloensalade
Becel

Wat is er zomerser dan barbecuen en watermeloen? Daarom past deze salade helemaal bij jouw barbecue. Door zoet en hartig te combineren hebt je een verrassende smaak. Deze salade is ook heel geschikt voor de kinderen!

Fattoush 

salades voor bij de barbecue
foodiecrush.com

Fattoush is een salade uit de Levante. Ziet hij er niet heerlijk uit? In dit recept maak je ook de croutons zelf door pitabroodjes te gebruiken. Hierdoor krijg je een lekkere knapperige bite in je salade. Smullen dus!

Griekse salade met haloumi 

Griekse halloumi salade

Een Griekse salade mag bij jouw barbecue eigenlijk niet ontbreken. Lekker fris en een goede tegenhanger van al het zwaardere eten. Dit recept is met haloumi, weer eens wat anders dan de standaard versie met feta!

Toscaanse Panzanella 

panzanella

We blijven nog even in mediterrane sferen met deze Toscaanse Panzanella. Waan je in Italiaanse sferen met deze lekkere salade met tomaat, brood, ansjovis en olijven. Een lange tafel in de tuin, met vrienden en/of familie lekker samen eten. Wij zien het helemaal voor ons.