In het afgelopen jaar was het al een ding, de meerderheid van de consumenten wil zeker weten dat hun voedsel veilig, milieuvriendelijk en ethisch verantwoord is. De trends voor 2019 vloeien hier dan ook mooi in voort. De trends zijn gebaseerd op de hoge stijgingen van het zoekgedrag in de app van Uber Eats in de afgelopen zes maanden. De resultaten kunnen je versteld laten staan, want op hennep gebaseerde voedingsmiddelen? En eetbare bloemen? Wat vinden wij hier van? In ieder geval het proberen waard!
Top 5 populairste voedseltrends
1. Eetbare bloemen (komkommerkruid, lavendel en hibiscus)
2. Op hennep gebaseerde voedingsmiddelen en dranken (zaden, melk en thee)
3. Seitan (eiwitrijke vleesvervanger)
4. Manaeesh (Libanees platbrood)
5. Heem (een ingredient dat plantaardig voedsel laat ‘bloeden’
Dat was dus ook het eerste wat wij dachten.. Laat bloeden? Heem is het ingrediënt in bijvoorbeeld een vegaburger welke het een vleessmaak en -kleur geeft. Het molecuul bestaat uit een ijzeratoom, gebonden aan de kleurstof porfyrine. Het ijzergehalte zorgt dus ook voor de smaak van het ‘bloed’. En, onderzoekers hebben dus een manier gevonden om vegetarische heen uit sojabonen te maken.
Trends van het afgelopen jaar
De onderstaande lijst met smaken bleek het meest populair in 2018. Deze resultaten zijn gebaseerd op 3.035.364 zoekopdrachten via de Uber Eats-app. Wij selecteerden een aantal heerlijke gerechten die je zelf kunt maken met deze populaire ingrediënten. Natuurlijk is bestellen af en toe ook heel erg handig en lekker.
Meest populaire producten en gerechten 2018
- Knoflook
- Tofu
Heerlijke Indonesische tofu saté - Kokosnoot
- Veganistisch
- Gember
- Truffel
- Plantaardig
- Sriracha
Avocado garnalen taartje met sriracha-mayo - Hummus
- Pho
- Zeewier
- Miso
- Tempeh
- Honing
- Agave
- Tahini
Simpele tahini saus
- Quinoa
- Pompoen
- Kimchi
- Chia
Wat ons betreft eten wij bovenstaande ingrediënten in 2019 weer net zo graag! Stiekem zijn wij wel benieuwd wat 2020 ons dan zal brengen, zouden er nog meer verborgen parels gevonden worden in de wereld van ons voedsel?