Yes, je leest het goed ‘De eerste namen’. Van deze namen worden wij al heel gelukkig, laat staan van wat The Food Department ons nog meer gaat brengen. In april opent deze nieuwste foodhal haar deuren in het centrum van Amsterdam: Magna Plaza. 16 foodstands, 3 bars en een Urban Supply coffee corner!

Bekende en nieuwe gezichten – een aanbod net zo divers als Amsterdam

De eerste acht smaakmakers

Onlangs werden de eerste acht namen van de (lokale) smaakmakers bekend gemaakt. Gerenommeerde namen, Amsterdamse glorie en vernieuwende keukens!

1. Toni Loco
‘Size does matter, no one wants a small pizza’ – traditionele pizza’s met een oderne twist en een scala aan nieuwe smaken met zijn unieke knapperige sesamkorst. Uiteraard mogen de classics bij Toni ook niet ontbreken: Bianca, Rosa en Olivo. De handgemaakte bodems zijn tot 50+ centimeter groot te bestellen. Voor wie gruwelijke honger heeft.

2. THE BUTCHER
Het burgerfenomeen dat geen introductie nodig heeft. Sinds 2012 schudt THE BUTCHER Amsterdam op met zijn bloody delicious burgers. En Berlijn. En Ibiza. En voortaan The Food Department.

3. BEPITA
BEPITA stopt met de verste ingrediënten de smaken van verschillende Mediterrane steden in een pita. Het luchtige brood, dat haast doet denken aan een Napolitaans pizzadeeg, vouwt zich onder andere om kruidige lamskebab, gegrilde paddenstoelen, pittige vis of een perfect sappige rib-eye steak met tahini en een kick van zhug.

4. Van ’t Spit
Amsterdams meest befaamde kippetje komt met een vierde zaak naar het centrum van de hoofdstad. Ook hier houdt Van ‘t Spit het bij hun ei van Columbus: duurzame kip, kip en kip. Met een enkele side dish en huisgemaakte sauzen.

5. Sushito
De oprichters zijn Amsterdammers; hun keuken is Japans, Hawaïaans en Mexicaans. Een wereld aan invloeden wordt op de tweede verdieping van het Magna Plaza een menu vol van Amsterdams meest geliefde pokébowls en sushiburritos.

6. China Supreme
Vers gemaakte noodles met alle smaken van de verschillende Chinese provinciën. Slurpen is toegestaan bij China Supreme. Naast de Noodle Bowls zet ondernemer Mike Ng ook de Jian Bing uit Bejing op het menu – een gevulde pannenkoek die op straat verorberd wordt.

7. LIMALIMA
Stand LIMALIMA waagt zich aan de Nikkei cuisine waarin de complexe eenvoud van de Japanse keuken samenkomt met de explosieve smaken uit Peru. Een trend in fine dining is toegankelijker dan ooit bij LIMALIMA.

8. LIOS
Wie bij Grieks eten enkel de nasmaak van een (nachtelijke) giros en souvlaki proeft, ontdekt een heel nieuwe Griekse keuken bij LIOS. En die is heerlijk eenvoudig met traditioneel bereid vlees en vooral heel veel groentegerechten. Het is Grieks streetfood met weinig poespas en extra veel smaak.

unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (6) unnamed (7) unnamed (8)

Wij kijken in ieder geval heel erg uit naar de opening van The Food Department!

The Food Department @Magna Plaza
Nieuwezijds Voorburgwal 182II
Amsterdam Centrum

Lees ook

De eerste namen van ‘The Food Department’ zijn bekend!

Hotspot: Restaurant Kluis, een verborgen schat!

De eerste namen van ‘The Food Department’ zijn bekend!

Hotspot - Juice by Nature, een plek waar gelukkig leven en healthy food samenkomen.