Af en toe even wegdromen is niet erg, alleen continue denken aan gisteren of morgen is niet heel handig. Je kan de tijd niet terugdraaien en ook niet vooruit spoelen. Laat die gedachtes gaan en leef in het moment. Kijk naar de mensen om je heen, naar hoe je je voelt en geniet. Je krijgt er veel meer energie van en er zitten ook een paar voordelen aan leven in het moment.

De voordelen van in het moment leven

Je leeft intenser en gelukkiger

Genieten van het moment met de mensen om je heen. Een goed gesprek of de hele avond lachen met je vriendinnen. Als je daar niet intens van geniet dan is dat heel erg jammer. Door juist in het moment te zijn, ervaar je meer geluk. Je bent de volgende dag niet vergeten wat je vriendin tegen je heeft gezegd. Je weet namelijk nog alles van die avond. Het voordeel van in het moment leven is dat je gaat stralen en dat zien de mensen in je omgeving ook.

Je ervaart minder stress

Als je blijft hangen in het verleden of je wilt graag weten hoe de toekomst eruitziet voor jou, is vermoeiend. Het kost je bergen energie en ook meer stress. Dat willen we niet en door in het moment te leven voorkom je dat. Je ademhaling wordt rustiger en je kan ontspannen in het nu zijn.

Doe het nu

Hoor jij ook vaak “Ik ga dat pas doen als ik echt gelukkig ben” wacht even…. Stop! Je leeft maar één keer, dus pak al je kansen en doe het nu. Wacht niet tot het juiste moment of wanneer ik ouder ben dan ga ik ervoor. Plan die droomreis of solliciteer voor je droombaan. Doe wat jou blij maakt en vergeet niet even om je heen te kijken en het allemaal goed in je op te nemen.

Voordelen van in het moment leven

Het eten van vette vis heeft veel gezondheidsvoordelen

Voordelen van in het moment leven

Voortaan eet jij liever een zoete aardappel!