Het eten van vette vis heeft echt heel veel voordelen op het lichaam én het is ook nog eens super lekker. Ben jij niet zo een hele grote fan van zalm of ander soort vette vis dan raad ik je toch aan het te leren eten. Vis leren consumeren is namelijk best een klusje maar toch is het mogelijk. Trouwens, na het lezen van deze voordelen weet ik haast zeker dat jij elke week minstens één keer aan de vette vis gaat. Benieuwd? Lees vooral heel snel verder.

Vette vis en zijn voordelen

Er zijn natuurlijk veel verschillende vette vissoorten. Neem makreel, haring, of sardines. Wij behandelen in dit artikel de zalm. Over het algemeen is deze vissoort goed te vinden in zowel de plaatselijke supermarkt als de wekelijkse markt bij jou in de buurt.

Laten we beginnen…

  • Zalm is een over het algemeen hele bekende vette vissoort. Hij is raak aan omega 3-vetzuren. Volgens het voedingscentrum staan deze vetzuren bekend als onverzadigde vetzuren. Deze vetsoort draagt bij aan het ‘normaal’ houden van het cholesterolgehalte in het bloed en heeft dus een goede invloed op je hart. Het wordt daarom ook wel het goede vet genoemd. Naast het feit dat het hier een hele goede invloed op heeft remt het ook mogelijke kanker af. Dit is niet alles want omega 3-vetzuren maken de huid soepel én het heeft baad bij een droge en schilferige huid volgens gezondheidsnet. 
  • Proteïne. Per 100 gram zit er zo’n 20 gram aan eiwit in de zalm. Dit is toch wel een flinke hoeveelheid die een hele goede bijdrage levert aan het herstel van de spieren na een pittige workout.
  • Vitamine B kan opgedeeld worden in vele soorten. Deze vette vissoort bevat over een grote hoeveelheid vitamine B12. Per 100 gram beschikt de zalm over minstens 15 mg aan vitamine B12. Deze is onder andere goed voor de aanmaak van rode bloedcellen. Deze cellen zorgen dat zuurstof op een goede manier door het bloed wordt gepompt. Naast het pompen van het bloed zorgt het voor een gezond zenuwstelsel.
  • Per 100 gram zalm krijg je 300 mg aan kalium binnen. Kalium draagt bij aan het op peil houden van de bloeddruk en vochtbalans in jouw lichaam. Wanneer er zich, volgens het voedingscentrum, een grote hoeveelheid natrium bevindt in een  product kan een hoge bloeddruk tot gevolg hebben. Gelukkig is hier de kalium in deze vette vis die juist bloeddrukverlagend te werk gaat. Heel goed, want per 100 gram bevat de zalm 650 mg natrium.
  • Naast het feit dat de zalm dus boordevol vitamines en mineralen zit is hij ook nog eens perfect wanneer je aan de lijn bent. De hoeveelheid koolhydraten per 100 gram zalm is namelijk nul.

Al met al heel veel redenen om elke week minstens één keer vette vis te consumeren. Dit scheelt je ook nog eens een aanvullend supplement indien je dit slikt.

Bekijk ook

Het eten van vette vis heeft veel gezondheidsvoordelen

Zalmburgers met een heerlijke spinazie salade

Het eten van vette vis heeft veel gezondheidsvoordelen

Zalm met soja, courgette en sesamzaadjes

Het eten van vette vis heeft veel gezondheidsvoordelen

Overheerlijke wrap met zalm en rode kool

Het eten van vette vis heeft veel gezondheidsvoordelen

Geniet van een heerlijke, frisse saladebowl met zalm