We legden je al eerder uit wat helende kristallen precies zijn en hoe je ze gebruikt. Wij zijn nu wel erg benieuwd naar de positieve energie die deze kristallen uitstralen. Er bestaan heel veel verschillende soorten, hoe kies je dan uit welke bij jou past? Het belangrijkste is dat je een kristal uitkiest waar je je van nature tot aangetrokken voelt – deze is waarschijnlijk het beste voor jou. Je kunt natuurlijk ook nagaan welke werking elk specifiek kristal uitstraalt en op basis daarvan je keuze maken. Er bestaan heel veel soorten, met allemaal een andere werking, maar om je te helpen leggen we de 10 populairste soorten voor je uit.

Amethist

De amethist is een van de meest populaire kristallen. Het heeft een kalmerende werking, het werkt dus tegen angst en stress. Ook draagt het bij aan een goede nachtrust. De amethist richt zich op je bovenste chakra, die zich aan de top van je hoofd bevindt. Het brengt je dus zowel fysieke als mentale rust en kalmte. Ook geloven veel mensen dat een amethist naast je bed zorgt voor mooie dromen.

Rozenkwarts

Dit is het kristal voor onvoorwaardelijke liefde. Wanneer je wil investeren in een nieuwe relatie of liefde is deze perfect om te gebruiken. Ook als je je in een emotionele rollercoaster van liefde bevindt is de rozen kwarts perfect om weer kalmte en empathie op te wekken. Daarnaast is de rozenkwarts ook hét hulpmiddel bij een gebroken hart!

Zwarte toermalijn


Dit bijzondere kristal staat er om bekend dat het alle negatieve energie die jouw kant op komt opneemt. De werking van de toermalijn is dus beschermend, reinigend en aardend. Met aardend word bedoeld dat je met beide benen op de grond komt te staan en dat je alles wat soms overweldigend is, beter aan kan.

Citrien

citrien

Deze goud-oranje edelsteen straalt licht en positiviteit uit. Ook helpt hij je wanneer je het gevoel hebt dat je vast zit en wanneer je last hebt van een winterdip. Je kan de citrien zien als een soort hulpje in donkere dagen die wat extra licht straalt.

Jade

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ship (@newsouls9)

Jade is een zeer populair kristal. Ze noemen het ook wel ‘de steen van de hemel’. Het heeft een reinigende kracht en kan zorgen voor geluk en overvloed. Echt een gelukssteen is het dus, daarom ook dat veel mensen het bij zich dragen als onderdeel van een sieraad.

Chrysocolla

Chrysocolla

Dit is ook wel het alles-in-een kristal. Hij helpt namelijk bij al je chakra’s en hij zou je goed kunnen ondersteunen bij je eigen spirituele gaven. Je kan hem dus overal voor gebruiken en om de werking ervan te ervaren kun je hem op ieder deel van je lichaam plaatsen.

Ook lezen: 7 x kruidenthee om je Chakra’s in balans te houden en 4 x  zo kun je kristallen gebruiken bij selfcare.